Φτιάξε μόνος σου πανεύκολο και οικονομικό μαλακτικό ρούχων


Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα και να βοηθήσετε στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας σας από τις χημικές ουσίες και τα συντηρητικά, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας μαλακτικό ρούχων με 3 απλά υλικά.

Υλικά
6 φλιτζάνια λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ξύδι με τα αιθέρια έλαια. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και περιμένετε μέχρι να σταματήσει η χημική αντίδραση που προκαλείται και να κατακάτσει ο αφρός. Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο αποθήκευσης και σε κάθε πλύση χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι από αυτό, τοποθετώντας το στη θήκη μαλακτικού του πλυντηρίου σας.
Μία άλλη συνταγή περισσότερο οικονομική, εύκολη και αρωματική, αλλά όχι και τόσο οικολογική είναι η παρακάτω:
Υλικά
6 κούπες νερό
3 κούπες λευκό ξύδι
2 κούπες μαλακτική κρέμα μαλλιών της προτίμησής σας*
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάρκα, ακόμα και τις φθηνές συσκευασίες με κόστος χαμηλότερο από 1 ευρώ και δεν θα έχει καμία διαφορά στο αποτέλεσμα. Το ξύδι θα μαλακώσει τα ρούχα και θα τα καθαρίσει από τα υπολείμματα του σαπουνιού και η μαλακτική κρέμα θα δώσει το άρωμα και τη φρεσκάδα που θέλετε.
Εκτέλεση
Προσθέστε και τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης και ανακατέψτε απαλά, έτσι ώστε να μην αφρίσουν. Χρησιμοποιήστε ¼ της κούπας από το μείγμα σε κάθε πλύση, βάζοντάς το στη θήκη του μαλακτικού του πλυντηρίου σας.
από topontiki, μέσω  teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια