Δείτε τι προκαλεί στο σώμα η πολύωρη ορθοστασία


Όπως είναι ήδη γνωστό, η καθιστική ζωή δεν κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά απεναντίας την βλάπτει σημαντικά. Εξίσου σοβαρές όμως είναι και οι επιπτώσεις της πολύωρης ορθοστασίας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η πολύωρη ορθοστασία μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στην σπονδυλική στήλη ή μόνιμες μυϊκές βλάβες.

Η ορθοστασία προκαλεί επίσης οίδημα, κιρσούς, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι επιδεινώνει την αρθρίτιδα.

Αμερικανική έρευνα, αποκάλυψε ότι για τους εργαζόμενους που μένουν πολλές ώρες όρθιοι, ο νούμερο 1 κίνδυνος είναι η καρδιοπάθεια. Η συγκέντρωση του αίματος στα πόδια, επιβάλλει αυξημένη προσπάθεια για την καρδιά ώστε να αντλήσει το αίμα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εργάζονταν σε μόνιμα όρθια στάση είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με όσους έκαναν καθιστική εργασία.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους κάνουν δουλειά που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, να κάνουν συχνά διαλείμματα για να κάθονται για λίγα λεπτά όταν αισθάνονται κουρασμένοι.

Τέλος, οι διατάσεις των μυών των κάτω άκρων και του πέλματος αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας συμβάλουν στο να μειωθεί ο πόνος στο τέλος της ημέρας.

από pronews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια