Η Κίρκη του ενδοτισμού με το δέλεαρ της ησυχίας!


Κείμενο του Δημήτρη Απόκη ( Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον. )

Δυστυχώς, σε επικοινωνιακό επίπεδο στο εσωτερικό της χώρας, με ευθύνη όλων μας, ο Ερντογάν, έχει καταφέρει να περνά σε καθημερινή βάση την προπαγάνδα του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αργά αλλά σταθερά ένα κλίμα απειλής πολεμικής σύγκρουσης με την Τουρκία, πάνω στο οποίο επενδύουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι εγχώριοι πράκτορες της Κίρκης του ενδοτισμού, σπρώχνοντας τη χώρα σε μια άτακτη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για όλες τις δήθεν διαφορές με την Άγκυρα, που στην ουσία αποτελούν προκλητικές διεκδικήσεις και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες η ελληνική κοινή γνώμη στην κυριολεξία βομβαρδίζεται με λεπτομερή αναμετάδοση των δηλώσεων του Ερντογάν, αλλά και κυβερνητικών και μη Τούρκων αξιωματούχων, ενώ την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της Τουρκίας η μηχανή προπαγάνδας του Τούρκου Προέδρου, χρησιμοποιεί την λεπτομερή αναπαραγωγή των τουρκικών δηλώσεων και διεκδικήσεων στο εσωτερικό της Ελλάδας, ως μια ένδειξη πανικού από την Ελληνική πλευρά και επιτυχία της τουρκικής στρατηγικής.

Για να μιλάμε ξεκάθαρα, όταν μια χώρα μικρή όπως η Ελλάδα, αντιμετωπίζει κίνδυνο όπως αυτόν που αντιμετωπίζουμε από την Τουρκία, δεν βασίζεσαι μόνο στην διπλωματία, καθιστάς σαφές ότι είσαι αποφασισμένος με οποιοδήποτε κόστος να προασπίσεις την εθνική κυριαρχία σου. Η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής και η ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στον Ταγίπ τον Μεγαλοπρεπή αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του έθνους και τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας.

Ας το χωνέψουν καλά οι λαγοί της Κίρκης του ενδοτισμού, και ας τους βάλουν άμεσα στη θέση τους αυτοί που κρατούν τα ηνία της χώρας στα χέρια τους, διότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, οι ευθύνες τεράστιες, και ο κίνδυνος άμεσος.

Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδουαπό youtube, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια