Αδήλωτα τετραγωνικά: Πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα


Από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ., θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων, στις περιπτώσεις που αυτά δεν είχαν δηλωθεί σωστά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα (tetragonika.govapp.gr), "Προκειμένου η κυβέρνησή μας να αντιμετωπίσει τη συμφόρηση σε εκατοντάδες ΟΤΑ από την μαζική προσέλευση ιδιοκτήτων ακινήτων για να δηλώσουν τα "ξεχασμένα" τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, προχωρούμε στην έναρξη λειτουργίας μιας πρωτοποριακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σκοπός της οποίας είναι να "λύσει" τα χέρια τόσο των πολιτών όσο και των ΟΤΑ.
Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης , το υπουργείο Εσωτερικών και η Γ.Γ.Π.Σ ανέθεσαν στην ΚΕΔΕ την δημιουργία μίας πλατφόρμας για να υποδεχθεί τόσο τις ηλεκτρονικές αιτήσεις αλλαγής τ.μ. των πολιτών, όσο και για να παρέχει στους ΟΤΑ συνολική διαχείριση των δηλώσεων που αφορούν τον κάθε Δήμο.
Οι δηλώσεις αυτές θα διαβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου Δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ ή δημοτικών τελών, για το αποτέλεσμα του οποίου θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.
Η ρύθμιση καλύπτει:


-επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς

-επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία

-επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ

Η ρύθμιση αφορά:


-ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον Δήμο

-όσους ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό".

από enikonomia, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια