Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ (Εγκώμιον)

Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος

Τι Μέγας ο λαός!
Έτσι είναι ανέκαθεν οι λαοί..
Λας, ( πέτρα), λασπουριά ( έτσι τον θεωρούν).
Κι ας λένε πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ΄αυτόν
κι ασκούνται επ΄ονόματι του.

Τι μεγάθυμος ο λαός!
Όπως όλοι οι λαοί..
Άπαντες οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις, γράφουν στην κεφάλα τους τούτο το ξερατό : " Εν ονόματι του λαού". (Ελληνικού, Γαλλικού, Βαβυλωνιακού,και πάει λέγοντας).
Αν ο ίδιος ο λαός δεν δώσει την ρητή εντολή, ουδείς  ενεργεί ακόμα και σε βάρος του ίδιου του λαού.
Μεγάθυμος, λοιπόν, ο λαός, καθώς δεν κρατάει κακία ούτε στον ίδιο τον εαυτό του, ψηφίζει δε συνεχώς τους ίδιους απατεώνες.

Πάρτε παράδειγμα την παύση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τις μαζικές πτωχεύσεις που επέρχονται. Ποιος θα την πληρώσει; Ο λαός! Ποιος όμως αποφασίζει, προκειμένου να την πληρώσει ο λαός; Μα ο ίδιος ο λαός!
Και ποιος αποφασίζει να προτείνει στον λαό να αποφασίσει  να του κόψουν την κεφάλα του; Μα αυτοί που ο ίδιος, ορίζει "ελευθέρως" εκπροσώπους του!

Τι υπέροχη μηχανή η Δημοκρατία!
Το ωραίο είναι πως κι αυτοί που του λένε τι να αποφασίσει, δέχονται τις εντολές κάποιων άλλων ισχυρών, που ουσιαστικά τον κυβερνούν έτσι για να μην κουράζεται να κυβερνάει ο ίδιος.
Και για να μην πει κάποιος κακόπιστος πως ο λαός εξαιρεί τον εαυτό του από τα κακά, ο ίδιος έχει την απλωσιά και την ευαισθησία, να ψηφίζει νόμους σε βάρος του!

Παράλογο;
Όχι βέβαια, αν σκεφτεί κανείς πως ο λαός είναι το σύνολο των κατοίκων μιας χώρας. Άρα και των κ.κ  Νιάρχου και Λάτση!
Κατά συνέπεια, η έννοια του λαού είναι μια ζεστή αγκαλίτσα που μέσα της χωράει η γιαγιά με την φτωχοσύνταξη, μα κι ο γιος κάποιου δωσίλογου από το Κατάκωλο που σήμερα παριστάνει κι αυτός τον εθνικό ευεργέτη.
 Στην ίδια αγκάλη κι ο άνεργος που μεταναστεύει ή αυτοκτονεί, μα και ο γιος ενός αδίστακτου εφοπλιστή που κατασκεύασε μια  παραθαλάσσια σαχλαμάρα, στην οποία οι κουτοδάσκαλοι σέρνουν τους μαθητές τους, αντί να τους πάνε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ή στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, να μάθουν κάτι τα παιδιά και να ξεστραβωθούν και οι ίδιοι.

Επομένως,αν οι νόμοι κατά σύμπτωση, ευνοούν τους πλούσιους, τούτο δεν είναι αντιλαϊκό, αφού κι αυτοί είναι λαός, όπως αποδείξαμε, και μάλιστα το πλέον εξέχον μέρος του!  Οι πλούσιοι, δίνουν κάνα φράγκο, στη χάση και στη φέξη για την πατρίδα ή στους φτωχούς, ενώ  οι φτωχοί, το πολύ να χύσουν το αίμα τους. Φυσικό να θεσπίζουν  αυτοί τους νόμους, κυρίως όμως, να διαφεντεύουν τους "νομοθέτες".

Ουδεμία, λοιπόν, παραβίαση ! Το βεβαιώνει η Γενική Ιστορία των Πολέμων και η αγέλη των συνταγματολόγων που καλοτρέφονται στο Πασαλίκι..
Ο λαός, ως κυρίαρχος, δια των αντιπροσώπων του βεβαίως ( για να μην κοπιάζει ο ίδιος), έχει  το αναφαίρετο δικαίωμα να κατασκευάζει, όχι μόνο νόμους,που βολεύουν τον Λάτση, τον Νιάρχο και παλιότερα τον δουλέμπορο Τοσίτσα, αλλά και ειδικές πριονοκορδέλες, για να κόβει ή του κόβουν την κεφάλα του!

Υ.Γ :Τώρα που απειλούμαστε με την "επένδυση" του Ελληνικού,πιθανολογούμε πως ο κος Λάτσης θα χρηματοδοτήσει και προγράμματα, προκειμένου οι μαθητές με τους δασκάλους τους ,να εμβαθύνουν και στα μυστικά της επιστήμης της ρουλέτας!

από https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2333351853623352&id=100008456808670

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια