Υβριδικός εμφύλιος


Κείμενο του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου


Θα ήθελα πολύ, να μου απαντήσει, αν έβαλε το μυαλό της ποτέ σε λειτουργία, μία από αυτές τις open mind στα νεοελληνικά ή ανοιχτόμυαλη κατά την ντοπιολαλιά μας, αν ως παιδί, ως κόρη, ως έφηβη, ως μάνα, θα ήθελε να υποστεί το μαρτύριο της κλειτοριδεκτομής, αν θα παντρευόταν και θα έκανε παιδί με τον παππού της, αν θα δεχόταν να λιθοβοληθεί καθώς οδηγούσε ή ξεσκέπαζε το σώμα της ή ψώνιζε μόνη σε δημόσιο χώρο και μάλιστα χωρίς την άδεια του άντρα της.
Θα ήθελα να ρωτούσα το παλικάρι που ελαφρά τη καρδία, θα ήθελε να φιλοξενήσει ή να κάνει οικογένεια με μουσουλμάνα, αν θα δεχόταν να αποκεφαλιστεί στην πρώτη του “αμαρτία” ή μέχρι πιο απλές παραλλαγές διαφοροποίησης όπως οι διατροφικές συνήθειες ή η ανατροφή του παιδιού του, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ή την πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου, όχι επειδή σκεπτόμενος υποκειμενικά το λέω εγώ, αλλά αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα ακόμη και από τους επικριτές ή οιωνεί κατακτητές μας.

Θα δεχόταν επί παραδείγματι το κάψιμο και ξεθεμελίωμα της ακρόπολης ή την μετατροπή της Βεργίνας σε τζαμί;

Υβριδικός εμφύλιος λοιπόν προ των πυλών, με αφορμή και δούρειο ίππο το αποκαλούμενο προσφυγικό.

Όχι κύριοι και κυρίες. Ούτε φασίστες είμαστε, ούτε απάνθρωποι και περισσότερο αλληλέγγυοι από εσάς τους ίδιους. Είσαστε ανιστόρητοι, άξεστοι, ιδεοληπτικοί και χειραγωγούμενοι ως το μεδούλι. Για να είσαι διεθνιστής, ανθρωπιστής και αλληλέγγυος στις πατρίδες των άλλων, πρέπει πρώτα, να αγαπάς και να τιμάς την δική σου πατρίδα και όσους σου επέτρεψαν να είσαι ελεύθερος για να μπορείς να καυχιέσαι πως είσαι αλληλέγγυος σήμερα.
Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου


από youtube, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια