Η Πηνελόπη και οι μνηστήρες


Κείμενο της Ιωάννας Χαρμπέα (κοινωνιολόγος- συγγραφέας)

Η Ελλάδα ή Ελλαδίτσα, όπως την αποκαλούν μερικοί, είναι σαν την Πηνελόπη. Υφαίνει υπομονετικά και περιμένει τον Οδυσσέα να γυρίσει για να σώσει το παλάτι από τους μνηστήρες. Ποτέ δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη και την ελπίδα, αλίμονο σε όσους έχασαν την ελπίδα.

Ίσως κάπου να πλησιάζει και ο δικός μας Οδυσσέας που καταβεβλημένος και ζητιάνος θα νικήσει τους μνηστήρες και θα σώσει το Παλάτι , την όμορφη Ελλάδα μας.


Οι μνηστήρες φλερτάρουν… Όλοι ονειρεύονται να κάνουν γυναίκα τους την Πηνελόπη. Κατασπαταλούν την περιουσία. Εσύ, όμως, οφείλεις να βρεις την Ιθάκη! Απελπίζεσαι, αγανακτείς, εξοργίζεσαι, κλείνεις τα μάτια σε ότι ανεπιθύμητο βλέπεις μπροστά σου και κρατάς ανοικτά μόνο τα αυτιά σου για να ακούσεις μια δυνατή και καθαρή φωνή που σου λέει: Οδοιπόρε μη μένεις σε δρόμους κλειστούς, μη μένεις στα παλιά, νοσηρά, απαρχαιωμένα! Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας…


Ευτυχώς σήμερα δεν περιμένεις να έρθει ο Οδυσσέας, τον φέρνεις μόνος σου! Κάπου την ξέρεις αυτή τη φωνή… Ναι τώρα τη γνωρίζεις… Είναι η δικιά σου φωνή που είχες ξεχάσει ακόμα και τη χροιά της. Δεν μιλούσες… σώπαινες για να ακούς υποσχέσεις, σώπαινες για να ακούς τους άλλους γι αυτό βάλτωνες όλο και πιο πολύ. Ήρθε, όμως, ο καιρός να ακούσεις τη φωνή σου. Έτσι μόνο θα βρεις την Ιθάκη που γυρεύεις!
Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου

από youtube, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια