Πλήρη αλλαγή του διαδικτύου ζητούν Κίνα και Huawei με νέο πρότυπο IP

Από την μακρινή Κίνα έρχεται στο τραπέζι συζητήσεων μια νέα πρόταση προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου για τον ΟΗΕ και υπάρχουν ισχυρισμοί πως έτσι θα επιτευχθεί η ευρεία χρήση ολογραμμάτων και αυτόνομων οχημάτων, αλλά υπάρχουν επικριτές που λένε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγεί σε έναν αυταρχισμό όσον αφορά την αρχιτεκτονική του Web.

Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Huawei, μαζί με τις κρατικές εταιρείες China Unicom και China Telecom και το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της χώρας (MIIT), πρότειναν από κοινού ένα νέο πρότυπο για τη βάση τεχνολογίας δικτύων, που ονομάζεται “New IP” στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU).

H πρόταση δημιούργησε ανησυχίες μεταξύ των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι πιστεύουν ότι το σύστημα θα διαιρέσει το παγκόσμιο διαδίκτυο και θα παράσχει στους κρατικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου λεπτομερή έλεγχο της χρήσης του παγκόσμιου ιστού από τους πολίτες. Η νέα πρόταση έχει κερδίσει την υποστήριξη της Ρωσίας και ενδεχομένως της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ techingreek.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια