Κοζάνη: Επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Ενέργειας , για την τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης

Το πρόβλημα έλλειψης θερμικής ισχύος που δημιουργείται στην Τηλεθέρμανση Κοζάνης, όταν η τροφοδοσία της με θερμική ενέργεια γίνεται από μία και μόνο μονάδα του ΑΗΣ/ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης, κατά την χειμερινή περίοδο, επισημαίνει με επιστολή του, ο Δήμαρχος   Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Στην  Επιστολή επισημαίνεται  ότι  το  ζήτημα είχε κοινοποιηθεί και προγενέστερα από τις  2  Δεκεμβρίου του περασμένου έτους  στους αρμόδιους φορείς  της ΔΕΗ ΑΕ και  της ΡΑΕ με  σχετικό έγγραφο  του  Δήμου Κοζάνης  και  υπογραμμίζεται ότι «το πρόβλημα  προκύπτει  ιδιαίτερα σε περιόδους με δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες».

Η  Τηλεθέρμανση Κοζάνης τροφοδοτείται  από τις μονάδες II, V και V του ΑΗΣ/ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και όπως σημειώνεται «από  την έναρξη της τρέχουσας χειμερινής περιόδου θέρμανσης έως και σήμερα,  έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο περισσότερες της μίας από τις προαναφερόμενες μονάδες,  να βρίσκονται εκτός λειτουργίας,  όχι λόγω βλάβης,  αλλά κατόπιν εντολής του Διαχειριστή συστήματος».

«Παρότι είναι γνωστό το ζήτημα και έχει συζητηθεί, η  κατάσταση επιδεινώνεται» υπογραμμίζεται  στην επιστολή του  Δημάρχου  Κοζάνης, η οποία καταλήγοντας,   ζητά  την «άμεση παρέμβαση του Υπουργού, για την επίλυση του».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια