Η εκτόξευση της χρήσης του Zoom παγκοσμίως οδήγησε στην «γέννηση» ενός νέου δισεκατομμυριούχου

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zoom, Έρικ Γιουάν, είναι ένας από τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες στον φετινό κατάλογο των δισεκατομμυριούχων Forbes που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα

Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου του 2020, σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κατέβασαν την εφαρμογή Zoom στις κινητές τους συσκευές για πρώτη φορά - ένα νούμερο ρεκόρ για την εταιρεία- ανεβάζοντας τον αριθμό των downloads από τον Απρίλιο του 2019 σε πάνω από 59 εκατομμύρια, σύμφωνα με εταιρεία πληροφοριών των κινητών συσκευών Apptopia.

Το Zoom κατέλαβε πρόσφατα την πρώτη θέση μεταξύ όλων των δωρεάν εφαρμογών στο App Store της Apple, ξεπερνώντας την Google, το WhatsApp ακόμα και το αγαπημένο της Generation Z, TikTok.

Την 1η Απριλίου, η Zoom δήλωσε ότι έφθασε τους 200 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες το Μάρτιο, δηλαδή 20 φορές περισσότερο από το 2019. Όλα αυτά έσπρωξαν το Zoom, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, σε μια νέα χρηματοοικονομική στρατόσφαιρα. 

Την περασμένη Δευτέρα, οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 143% από την IPO και 44% τον περασμένο μήνα, όταν ο δείκτης S & P 500 μειώθηκε κατά 11%, κερδίζοντας στην εταιρεία ένα ανώτατο όριο αγοράς 42 δισ. Δολαρίων και καθαρή αξία 5,5 δισ. καθιστώντας τον ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της  Zoom, Έρικ Γιουάν, έναν από τους πλουσιότερους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες στον φετινό κατάλογο των δισεκατομμυριούχων Forbes, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.   powered by Rubicon Project

Πηγή: Forbes
από lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια