Γρεβενά: «Όχι» σε νέους πρόσφυγες και μετανάστες

«Δυσανάλογο και αβάσταχτο βάρος» χαρακτηρίζει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται τα τελευταία δύο χρόνια σε ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής, αλλά και όσων πρόκειται να έρθουν τις επόμενες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος.

Στην ανακοίνωσή του, αφού επισημαίνει ότι χθες Πέμπτη (28/05/2020) ενημερώθηκε για την έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών, τονίζει ότι η «αρχική επιφυλακτικότητα» για τη σύσταση της Δομής Προσφύγων στα Γρεβενά, «μετατρέπεται σε απόλυτη απογοήτευση».

«Πιστεύαμε και ευελπιστούσαμε να ακολουθήσει η εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάτσιος και προσθέτεί ότι «πλέον, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, καθώς η ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας είναι ανεξέλεγκτη και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση περιορισμού των ελεύσεών τους».

Ο ίδιος όπως τονίζει αλλά «και η Περιφερειακή Αρχή εν συνόλω, αντιτίθενται σθεναρά και κατηγορηματικά στην καθολική απαξίωση της περιοχής μας και στην αποδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων της».

Την έντονη αντίδραση και του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη προκάλεσαν οι πληροφορίες για την έλευση και νέων προσφύγων και μεταναστών σε ορεινά ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής.

Την αντίθεσή του για την έλευση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της Σμίξης Γρεβενών, εκφράζουν εκ νέου το Τοπικό Συμβούλιο και κάτοικοι του χωριού

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ
Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια