Γρεβενά: «Όχι» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βασιλίτσα

Κάλεσμα προς την κοινωνία των Γρεβενών, αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να εναντιωθούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, για να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που θα γίνει την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, απευθύνει ο Πρωτοβουλία των πολιτών και 10 σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Η διαμαρτυρία θα γίνει στις 10:30 το πρωί στη βάση του τριθέσιου αναβατήρα, ενώ αμέσως μετά την ενημέρωση θα γίνει ανάβαση μέχρι τη κορυφή του διθέσιου αναβατήρα, του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας, όπου προωθείται από επενδυτές η εγκατάσταση αννεμογεννητριών.

«Η Βασιλίτσα και το Χιονοδρομικό της δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως τη ξέραμε, αν καταφέρουν και πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση-κάλεσμα των διοργανωτών. Και προσθέτουν: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ το να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τη πολυτιμότερη κληρονομιά του τόπου μας, το φυσικό μας πλούτο».

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν: Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών,  οι Μανιταρόφιλοι Γρεβενών, Ο Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Γρεβενών, η Ομάδα Νέων, η Ένωση Ποδηλατιστών, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Πίνδος», η Φιλοζωϊκή Ομάδα Γρεβενών, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος «Γιαγκούλεια» και ο Σύλλογος Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ
Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια