Ο 30χρονος μελισσοκόμος από την Αρναία που σαρώνει τα διεθνή βραβεια


Ο συνδυασμός της παράδοσης με την εξωστρέφεια που έφερε ο Αργύρης Γεωργάκας στην «Μέλι Γεωργάκα» είναι το μυστικό πίσω από τις συνεχείς βραβεύσεις

Με παππού και πατέρα μελισσοκόμους και μνήμες που έμελλε να γίνουν η καλύτερη δημιουργική «μαγιά», δεν είναι περίεργο που το μέλι μοιάζει να πηγάζει από το DNA του. Ο συνδυασμός της παράδοσης με το νέο, εξωστρεφή αέρα που έφερε ο 30χρονος Αργύρης Γεωργάκας στην οικογενειακή επιχείρηση «Μέλι Γεωργάκα» από την Αρναία, φαίνεται πως είναι το μυστικό πίσω από τις συνεχείς βραβεύσεις των μελιών της, που έχουν κατακτήσει τους διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, όπως τα γνωστά ως «Όσκαρ» της γεύσης, Great Taste Awards. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη βράβευση ήταν στα International Taste Awards στην Ιταλία, στις αρχές του 2020, όπου το βραβευμένο μέλι του χρησιμοποιήθηκε για το δείπνο του διαγωνισμού σε ένα πιάτο με σουπιές και ζυμαρικά.

Έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα του, Δημήτρη Γεωργάκα, ο οποίος εισφέρει με τα παραγωγικά «μυστικά» ετών, αλλά και τη δική του νεανική όρεξη να φτάσει το μέλι Γεωργάκα όσο πιο ψηλά μπορεί, ο 30χρονος μελισσοκόμος έχει βάλει στόχο να γλυκάνει όλο και περισσότερους ουρανίσκους.

Άλλωστε, μέσω του e-shop της επιχείρησης το μέλι από την Αρναία έχει φτάσει από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Σαουδική Αραβία, χαρίζοντας τη γλύκα του σε 45 χώρες μέχρι στιγμής. Οι εξαγωγές είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει τον Αργύρη Γεωργάκα, αφού γνωρίζει καλά, όπως λέει, την ποιότητα του προϊόντος.

Η εταιρεία, που έχει και κατάστημα στο κέντρο της Αρναίας, διαθέτει οκτώ διαφορετικούς τύπους μελιού: πευκόμελο, ανθόμελο, μέλι από βαμβάκι, από σουσούρα, από καστανιά, από ερείκι ανοιξιάτικο, μέλι κρέμα και μέλι από πορτοκάλι. Μάλιστα, το μέλι κρέμα είναι καινούριο προϊόν, λεπτοκρυσταλλωμένο με κρεμώδη υφή, που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από καταναλωτές που δεν συνηθίζουν να τρώνε μέλι. Επίσης, η εταιρεία μένει πιστή και στην παράδοση της περιοχής, παράγοντας μουντοβίνα, ένα ιδιαίτερο απόσταγμα από μέλι, αναγνωρισμένο ως τοπικό προϊόν γεωγραφικής ένδειξης ορεινής Χαλκιδικής, το οποίο παράγουν οι μελισσοκόμοι στην Αρναία.

Διαβάστε την συνέχεια στο voria

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια