Πτολεμαΐδα: Άμεσα από ΕΛΓΑ το 35% των αποζημιώσεων 2017 

Πτολεμαΐδα: Άμεσα από ΕΛΓΑ το 35% των αποζημιώσεων 2017 
Στα τέλη του Καλοκαιριού αναμένεται να επιλυθεί το πρόβλημα με την ταμειακή ρευστότητα του ΕΛΓΑ, ενώ θα καταβληθεί άμεσα το 35% των καθυστερημένων αποζημιώσεων του 2017, ώστε όσοι τις δικαιούνται να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ, ανέφερε χθες από την Πτολεμαΐδα, στη διάρκεια συγκέντρωσης φορέων και αγροτών, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Στη συνάντησή του με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά του κατατέθηκε σειρά αιτημάτων, όπως: η άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την 100% καταβολή της αποζημίωσης στην παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους, η κατάργηση των αυξήσεων των τελευταίων ετών στις ασφαλιστικές εισφορές, η χωρίς καθυστέρηση πληρωμή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς από την ακαρπία σε δενδροκαλλιέργειες και η συνολική χρηματοδότηση των έργων υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.
Στο διάλογο με αγρότες, κτηνοτρόφους και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η υποχρεωτικότητα ασφάλισης των Αγροτών, γιατί διαφορετικά ο ΕΛΓΑ οδηγείται στη χρεωκοπία.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, αντιπεριφερειάρχες και στελέχη του φορέα που ηγείται μετέβησαν στους Πύργους για αντίστοιχη συνάντηση με τους δενδροκαλλιεργητές.
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Λυκουρέντζου ήταν το Βελβεντό, όπου είχε κοινή συνάντηση με τα προεδρεία των συνεταιρισμών ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ, τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ και το δήμαρχο Βελβεντού.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια