Καστοριά: Υπό έλεγχο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Καστοριά: Υπό έλεγχο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού
Στα 15 ανέρχονται πλέον τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εκ των οποίων μόνο το ένα νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς σύμφωνα με τον συντονιστή του ΕΟΔΥ, παθολόγο – λοιμωξιολόγο Ιορδάνη Ρωμιόπουλο «παρουσιάζει ήπια προς μέτρια εμπύρετη λοίμωξη, κατώτερου αναπνευστικού, χωρίς να χρήζει αναπνευστικής υποστήριξης».

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα 14 θετικά κρούσματα του κορωνοϊού, παρότι, όπως επισημαίνει, «συγκαταλέγονται και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η κλινική εικόνα όλων είναι πάρα πολύ καλή και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση».
Το πρώτο θετικό κρούσμα του Covid-19, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο διαγνώστηκε μετά από 76 ημέρες στην περιοχή της Καστοριάς, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και τα τελευταία τρία χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου.
Από την εμφάνιση του πρώτου νέου κρούσματος ο ΕΟΔΥ με κινητές μονάδες, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και την Πολιτική Προστασία, προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς σε όλες τις απαραίτητες ιχνηλατήσεις των νέων κρουσμάτων και τη λήψη δειγμάτων, τα οποία εστάλησαν στο σύγχρονο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου είχαμε και τα σχεδόν άμεσα αποτελέσματά τους.
Σύμφωνα με τον συντονιστή του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνη Ρωμιόπουλο τα περισσότερα από τα 15 συνολικά θετικά νέα κρούσματα του κορωνοϊού «ανήκουν σε δύο ομάδες θετικών κρουσμάτων, όπου τα μέλη της καθεμιάς σχετίζονται μεταξύ τους με συγγενική, επαγγελματική ή άλλη σχέση, ενώ έχουν διαπιστωθεί και δύο ορφανά κρούσματα». Τα 14 νέα κρούσματα είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ενώ το ένα κρούσμα είναι κάτοικος Κοζάνης, που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια