Γρεβενά: Επιστολή δημάρχου στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό

Γρεβενά: Επιστολή δημάρχου στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό
Την παρέμβαση του, για το θέμα της έλευσης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ζητά με επιστολή του, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.
Συγκεκριμένα, αφού εκθέτει προς τον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, ζητά μία μεταξύ τους «συνάντηση το συντομότερο δυνατόν», προκειμένου να εκθέσει από κοντά όλες τις διαστάσεις του θέματος, ώστε όπως επισημαίνει «να βρεθεί η καλύτερη λύση που θα διασφαλίσει, τόσο την κοινωνική ειρήνη όσο και την τοπική ευημερία».
Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη «στην περιοχή διαμένουν συνολικά 1.315 άτομα σε 24 ξενοδοχεία του Ορεινού Όγκου και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια ανεξέλεγκτη ροή νέων αφίξεων σε καταλύματα της Πίνδου, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση από κανέναν υπεύθυνο».
Παράλληλα ο δήμαρχος Γρεβενών στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, αφού επισημαίνει ότι, η κατάσταση που διαμορφώνεται αρχίζει να γίνεται «ιδιαίτερα άδικη για την τοπική κοινωνία», καθώς σηκώνει στις πλάτες της το μεγαλύτερο βάρος σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ζητά να «υπάρξει απονομή Δικαιοσύνης και ισονομίας», μέσω της αρχής της αναλογικότητας και την εφαρμογή του πλαφόν 1%, σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων από το επίπεδο των Περιφερειών.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια