Δ. Μακεδονία: Και ο ΕΛΓΑ στη Μεταλιγνιτική Περίοδο

Δ. Μακεδονία: Και ο ΕΛΓΑ στη Μεταλιγνιτική Περίοδο
Την πρόθεσή του να συνδράμει στη Μεταλιγνιτική Περίοδο με την τεχνογνωσία του και ο ΕΛΓΑ εξέφρασε χθες, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόσο προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη όσο και προς τον συντονιστή του Σχεδίου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Κώστα Μουσουρούλη.
Στη συνάντηση που έγινε χθες (23/6/2020) το μεσημέρι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Λυκουρέντζος, αφού επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ διαθέτει άρτια καταρτισμένο προσωπικό τόνισε ότι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων καλλιεργειών και νέων μοντέλων παραγωγής στη περιοχή, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θα έχει ο πρωτογενής τομέας, στη Μεταλιγνιτική Περίοδο.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του υποκαταστήματος στην Κοζάνη, ενώ σε ότι αφορά την επιτάχυνση των αποζημιώσεων στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιχάλη Πιερακάκη, θα δημιουργηθεί, μέσω του ΕΣΠΑ ένα νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ, με το οποίο ο εκτιμητής θα μπορεί κατευθείαν από το χωράφι, με φορητό υπολογιστή να κάνει τις εκτιμήσεις και τις κοστολογήσεις των ζημιών, ώστε άμεσα αυτές να πηγαίνουν στην Αθήνα και να συντομευθεί έτσι η διαδικασία της αποζημίωσης κατά 5-6 μήνες.
Παράλληλα ανέφερε ότι εντός του πρώτου 10ημέρου του Ιουλίου θα εξοφληθούν οι αγρότες για τα ΠΣΕΑ του 2017.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε το σημαντικό ρόλο που θα κληθεί να παίξει  ο πρωτογενής τομέας στην επόμενη ημέρα της Δυτικής Μακεδονίας, μετά το λιγνίτη, αλλά και στη στήριξη που θα πρέπει να δοθεί προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια