Εορδαία: Φθίνει ο αριθμός των μαθητών στα Νηπιαγωγεία

Φθίνει περαιτέρω ο αριθμός των μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Εορδαίας και ήδη φέτος στις ηλεκτρονικές εγγραφές των προ-νηπίων στα Νηπιαγωγεία καταγράφεται, μέχρι στιγμής, σημαντική μείωση, το ποσοστό της οποίας θα οριστικοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κατερίνα Ασπράγκαθου αποδίδει την αρνητική αυτή εικόνα στο γεγονός, ότι, είτε, οι γονείς δεν πληροφορήθηκαν έγκαιρα για την ηλεκτρονική εγγραφή των παιδιών τους, ενδεχομένως να δοθεί παράταση, είτε, στην υπογεννητικότητα και στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής, γιατί αρκετές οικογένειες έχουν φύγει σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας αναζητώντας εργασία αλλά και στο Εξωτερικό. 

Η επιστροφή από σήμερα των μαθητών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, μετά την καραντίνα λόγω Κορωνοϊού, εκτιμάται στο 70%, και συνοδεύεται από την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας, περιορισμένος αριθμός στις τάξεις, εκ περιτροπής τα μαθήματα και τα διαλείμματα, απολυμάνσεις, κ. α. Σήμερα δεν θα ανοίξουν τα ολοήμερα σχολεία, ενώ, κατά την κ. Ασπράγκαθου, ο Δήμος Εορδαίας προσέλαβε καθαρίστριες για έναν μήνα

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Φωτογραφία από Engin Akyurt από το Pixabay 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια