Καταδικάζει ο Μητροπολίτης την προσβολή 74χρονης από ιερομόναχο στο Μηλοχώρι Εορδαίας

Καταδικάζει ο Μητροπολίτης την προσβολή 74χρονης από ιερομόναχο στο Μηλοχώρι Εορδαίας
Απερίφραστα καταδικάζει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών κ Εορδαίας Θεόκλητος, την ενέργεια του ιερομονάχου Ιγνατίου να αποβάλει με φραστική προσβολή την 74χρονη γυναίκα η οποία φορούσε μάσκα εντός του Ιερού Ναού, στο μοναστήρι της Αγιας Παρασκευής στο Μηλοχώρι Εορδαίας, ανήμερα της εορτής.
Ο κ. Θεόκλητος αποδοκιμάζει παράλληλα κ τις δηλώσεις μοναχού, περί της πανδημίας. Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το εν λόγω συμβάν προέβη και σε ανακοίνωση σε ότι αφορά στις πράξεις αλλά και τις δηλώσεις του ιερομονάχου Ιγνατίου.
«Ο εν λόγω ιερομόναχος δεν ανήκει στους κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, διότι κατά δήλωσή του έχει αποτειχισθεί και ως εκ τούτου δεν διατηρεί καμία πνευματική και διοικητική σχέση με τον επίσκοπο και την Ιερά μας Μητρόπολη», δηλωνει ο Μητροπολίτης Φλωρινής Πρεσπών κ Εορδαίας.
Σε ότι αφορά στην χρήση μάσκας στους χώρους της εκκλησίας ο κ. Θεοκλητος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.
Ωστόσο για την θεία κοινωνία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε έχει νοσήσει άνθρωπος, δίνοντας χαρακτηριστικά ως παράδειγμα το λεπροκομείο της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα.

ΕΡΤ Κοζάνης – Δ. Αμαραντίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια