Πτολεμαΐδα: «Γενναίες» εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα

Πτολεμαΐδα: «Γενναίες» εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα
Σε «γενναίες» εκπτώσεις προχωρούν από σήμερα, 13 Ιουλίου, οι έμποροι στην Πτολεμαΐδα, -που θα φθάνουν αρχικά στο 50%- σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της αγοράς μετά το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω της πανδημίας και της αρνητικής εικόνας που παρουσίασε η  κίνηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Μιχάλη Δεληκώστα, οι συνάδελφοί του θα πρέπει να αναγράφουν  στα εμπορεύματά τους την παλαιά τιμή, και μετά την τιμή των εκπτώσεων, κάτι που θα μπορούν να αποδείξουν εάν γίνει έλεγχος -επειδή τα πρόστιμα είναι τσουχτερά- ενώ, εάν η έκπτωση είναι μεγαλύτερη του 60% του εμπορεύματος του καταστήματος, αρκεί η ανάρτηση στην προθήκη του καταστήματος μιας  γενικής  πινακίδας.

Στόχος για τους εμπόρους, η ρευστοποίηση των ειδών που διαθέτουν, ώστε οι επιχειρήσεις να αντέξουν στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται και λόγω της  απολιγνιτοποίησης, διαφορετικά, από τον Οκτώβριο και μετά, ενδέχεται να κλείσουν καταστήματα, με τον κ. Δεληκώστα να εκτιμά το ποσοστό αυτό στο 10%. Η διάρκεια των θερινών  εκπτώσεων εκτείνεται έως τις 30 Αυγούστου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια