Δ. Μακεδονία: Αυξητική η τάση των κρουσμάτων κορονοϊού

Δ. Μακεδονία: Αυξητική η τάση των κρουσμάτων κορονοϊού
Σε εγρήγορση βρίσκονται και πάλι οι υγειονομικές αρχές στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μετά την εμφάνιση και άλλων εννέα κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία προστίθενται στα ήδη 27 επιβεβαιωμένα που υπήρξαν από τις 24 Ιουνίου.

Αυτή τη φορά «συναγερμός» σήμανε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, καθώς τα οκτώ από τα νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν σ’ αυτήν και το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Σύμφωνα με το συντονιστή του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, «όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης, χαρακτηρίζονται  συμπτωματικά με ήπια  ως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος».

Τρεις απ’ αυτούς τους ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία και για άλλους τέσσερις ασθενείς, από την ευρύτερη περιοχή. Ανάμεσά τους είναι και ο Σέρβος ασθενής που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου νοσηλεύθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα.
Ο προβληματισμός των υγειονομικών αρχών αφορά το γεγονός ότι από τα εννέα νέα κρούσματα τα επτά είναι «ορφανά», καθώς διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ τα άλλα δύο είναι Σερβικής καταγωγής. Μάλιστα το ένα απ’ αυτά έχει ήδη επαναπατριστεί.

Στη γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Ρωμιόπουλος επισημαίνει ότι «η ανησυχία που προκαλεί ο αριθμός των νέων ορφανών κρουσμάτων μέλλει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα, τι διαστάσεις θα λάβει, μέσα από τις ιχνηλατήσεις των επαφών τους και την εμφάνιση ή όχι νέων συμπτωματικών κρουσμάτων».

Από τα συνολικά 36 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που διαγνώστηκαν από το Εργαστήρι Μοριακής Βιολογίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, από τις 24 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, τα 25 είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τα 10 κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια