ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος

Καθώς στην χώρα μας, όλοι και εύλογα, ασχολούνται με ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδα, κακούς γειτόνους  και κακούς συμμάχους, κάποιοι ετοιμάζονται για τον βαρύτερο οικονομικά χειμώνα στην μεταμνημονιακή εποχή.

Δυστυχώς οι, θεωρητικά πάντα, υπερασπιστές των εργατών, των ανθρωπίνων και κοινωνικών  δικαιωμάτων , αριστεροί και ιδιαίτερα οι ηγεσίες τους, έχοντας αφομοιωθεί και χειραγωγηθεί από το σύστημα εξουσίας και έχοντας βάλει πλάτη ουκ ολίγες φορές και μάλιστα ηθελημένα υπέρ του , δεν μπόρεσαν ή ξεκάθαρα δεν υπερασπίστηκαν, τα πιστεύω τους.
Απ' ότι φαίνεται ή δεν τους δίδαξε τίποτα η ιστορία ή τους το δίδαξε πολύ καλά.
Καθόλου δεν φάσκω και αντιφάσκω.

Δείχνουν απίστευτα προετοιμασμένοι.

Με τον τρόπο που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ιστορικές ευκαιρίες, βρίσκονται πάντα ηθελημένα, πιστεύω, από την πλευρά του ηττημένου.
Μόνο έτσι μπορείς να ζητιανεύεις και να κερδίζεις, ότι νομίζεις πως κερδίζεις από το σύστημα.
Φυσικά ηττημένος πάντα υπήρξε ο λαός. Σχεδόν ποτέ οι ηγεσίες του.

Τυχαίο; Καθόλου.

Πέρα από την εύλογη απορία των καθημερινών ανθρώπων του μόχθου, τους οποίους καθόλου δεν υποβιβάζω, για την λαϊκίστικη αυτή αποψή τους και απορία τους, για το που βρίσκεται και τι ακριβώς υπερασπίστηκε η αριστερά, όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουμε με την αλλοπρόσαλη, ανέντιμη και ιδεοληπτική συμπεριφορά της, τουλάχιστον των τελευταίων ετών, να δίνει ή να δημιουργεί χώρο αναβίωσης των εθνικιστικών κινημάτων και μάλιστα αυτών τα οποία ήδη είχαν γεννηθεί και τροφο-δοτηθεί, ενδυναμωθεί από το ίδιο το σύστημα διακυβέρνησης, ώστε να χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή ως εφεδρείες.

Μία μικρή μόνο υπενθύμιση για την στάση στο θέμα των λαθροεποίκων, το πόσο αγαπάμε τις δικές τους πατρίδες και τον αγώνα τους, αλλά όχι αντίστοιχα την δική μας πατρίδα και τον δικό μας αγώνα, την προδοτική στάση στο θέμα των Πρεσπών, την σχεδόν ταύτιση απόψεων σχετικά με το δίκαιο των απέναντι, των 7.500 μιλίων σε αντίθεση με τα 15.000 μίλια δικών μας ακτών και την σχεδόν πλήρη αδιαφορία απέναντι στο έγκλημα των ανεμογεννητριών, όπου παλεύουν εξ ολοκλήρου μόνοι τους τοπικοί σύλλογοι και ενώσεις πολιτών.

Προσωπικά δεν τους είδα ποτέ στούς αγώνες ενάντια στούς πλειστηριασμούς, εκεί που τουλάχιστον εγώ συμμετείχα. Εκεί δηλαδή ακριβώς που κρίνεται το δήθεν ιδεολογικό τους υπόβαθρο.
Εκεί δεν γνωρίζεις αν το σπίτι που σώζεις ανήκει σε “δεξιό” ή “αριστερό”, σε πλούσιο που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει ή σε φτωχό, σε έξυπνο ή βλάκα, σε μορφωμένο ή αμόρφωτο.
Εκεί σώζεις την συνταγματικά κατοχυρωμένη στέγη του συμπολίτη-συμπατριώτη σου.
Φανταστείτε τον διασώστη του ΕΚΑΒ, σκεπτόμενο με βάση το ιδεολογικό του καρκίνωμα, να επιλέγει ποιόν θα σώσει και ποιόν θα αφήσει να πεθάνει.

Πέραν λοιπόν κάποιων άρθρων στις κομματικές και επιδοτούμενες φυλλάδες και πέρα από κάποιες καλά τοποθετημένες και σε συγκεκριμένες διαδικτυακές σελίδες φωνές, ώστε να καλύψουμε το εκεί κενό και να επηρεάσουμε ευνοϊκά υπέρ μας τις νεότερες ηλικίες, κανείς δεν ασχολείται με τον απλήρωτο λογαριασμό του χειμώνα που έρχεται.

Τότε θα ξεκινήσουν οι πορείες λίγων ωρών ή της μίας ημέρας στην καλύτερη, για το κόψιμο μισθών, συντάξεων, περίθαλψης, παιδείας, πολιτισμού.
Θα ξαναδούμε τους “μοναδικούς” δημιουργούς, που τώρα κάνουν καταδρομικές αρπαχτές στις περιοχές των βλάχων...
Για την έτερη ομάδα των “δεξιών” κυβερνώντων, μιλούν οι πράξεις τους. 

Τι υπερασπίστηκε η Ν.Δ; Ήταν, ενάντια στις Πρέσπες, αλλά ακολούθησε την πεπατημένη, αποδεχόμενη το “έγκλημα”.Τώρα ως γνήσιο πατριωτικό κόμμα, όπως τους θεωρούν οι αφελείς σφογγοκωλάριοι,  θα δώσει και το Αιγαίο. Θα χτίσει τον Ερημίτη στην Κέρκυρα, γιατί τι το χρειάζεσαι ένα δάσος που μπορεί να καεί, (λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού); Θα πολλαπλασιάσει τις ενεργοβόρες  ανεμογεννήτριες, βιάζοντας περισσότερο την φύση, θα αγοράσει το ρεύμα που παρήγαγε η χώρα κλείνοντας τις λιγνιτικές μονάδες, πληρώνωντας αδρά τους ιδιοκτήτες πλέον των λιγνιτορυχείων Γερμανούς.
Τι άλλο έκανε;

Πριμοδότησε και αναβάθμισε σε πρόεδρο της δημοκρατίας μία αμφιλεγόμενη  εισαγγελέα, με ενεργό ρόλο στην έξωση του παγκόσμιου ανθρωπολόγου Πουλιανού, από το σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής που ο ίδιος δημιοούργησε, υπέγραψε υπέρ των μνημονίων και ψήφισε την απαλλαγή Παπακωνσταντίνου.

Έλεγξε και ελέγχει διαδίκτυο και αστυνομία.

Σε ποιό ακριβώς κενό παρεισέφρησε η Ν.Δ; Στό κενό που με περισσή τέχνη δημιούργησε ο Σύριζα.

Αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα για το πως υφαρπάζουν την ψήφο του πολίτη,πουλώντας ιδεολογίες .

Τι κάνουν ταυτόχρονα όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία;

Εξαπολύουν από δύο, τρείς λαγούς ο καθένας στα πληρωμένα και χειραγωγούμενα ως το μεδούλι τσοντοκάναλα, ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του φιλοθεάμωνος κοινού, σε υψηλά επίπεδα έντασης και σιχασιάς.

Δείτε τώρα την τραγική πραγματικότητα.
Τι κενό αφήνει πλέον η ΝΔ;

Ένα κενό που θα καλύψει ο Λιάκος. Ποιός είναι ο Λιάκος; Ο Κασιδιάρης καλέ.
Αυτός που θα αναλάβει να καλύψει το κενό της προστασίας του εργάτη, της πολυφωνίας, της υπογεννητικότητας, της εκδίωξης δικαίων και αδίκων πίσω στις χώρες τους.
Αυτός που θα υπερασπιστεί και θα αναδιαρθρώσει την οικονομία .

Στην Ισπανία ήδη το φασιστικό κόμμα ανακοίνωσε πως θα φτιάξει τον Σεπτέμβριο δικό του εργατικό σωματείο, υπεράσπισης των εργατών, αγροτών, των οικογενειών κ.λ.π.
Που θα παρεισφρήσει λοιπόν το εργατικό αυτό σωματείο δήθεν υπεράσπισης των αδυνάτων;

Στον κενό χώρο που επέτρεψε να δημιουργηθεί το άλλο κομμάτι της ίδιας ομάδος.

Οι επιδοτούμενες ηγεσίες, τόσο πάνω, όσο και κάτω από το τραπέζι, με τόσες γνώσεις και εμπειρία δεν γνώριζαν, δεν αναρωτήθηκαν, δεν σκέφτηκαν , πως δημιουργούν χώρο στο δικό τους γήπεδο ή μήπως επεδίωκαν την πλήρωση αυτού του χώρου, από συγκεκριμένη ομάδα παιχτών;

Πείτε μου εσείς πιστεύετε στ' αλήθεια πως αυτά, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα είναι αντίπαλοι;

Ακόμη όμως και αν συνεχίζετε να είσαστε αφελείς, σας διαψεύδει η ίδια η ιστορία.
Αν γυρίσουμε πίσω θα δούμε τα πράγματα να εξελίσσονται με απίστευτη και συνάμα άγρια ομοιότητα. Ομοιότητα που φτάνει μέχρι την εκλογική νίκη του Αδόλφου.

Να γιατί τίποτα δεν δίδαξε στους λαούς η ιστορία, παρά μόνο στις κομματικές τους ηγεσίες.
Εκεί έκανε διδακτικά θαύματα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια