Κοζάνη: Η επόμενη ημέρα στη ΔΟΥ

Κοζάνη: Η επόμενη ημέρα στη ΔΟΥ
Από τις 10 το πρωί ξεκίνησαν και σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 οι συναλλαγές με το κοινό στη ΔΟΥ Κοζάνης, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινότητα, μετά της αιματηρή εισβολή με τσεκούρι του 45χρονου την περασμένη Πέμπτη.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης την κατάσταση της υγείας του 56χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο.

Η 67χρονη, η οποία νοσηλεύεται και αυτή στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Λόγω σταθεροποίησης της κατάστασης της χθες (20/7/2020) οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου.

Η 47χρονη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική, είναι εκτός κινδύνου με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της.

Συγκινητικές ήταν σήμερα οι εικόνες στη ΔΟΥ Κοζάνης όταν έφθασε με πατερίτσες η 4η τραυματίας, η οποία απέφυγε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την επίθεση του 45χρονου, καθώς όπως είπε στην ΕΡΤ Κοζάνης, «ήταν ακριβώς από πίσω της και τους κυνηγούσε στο διάδρομο». Η ίδια γλίτωσε όταν άνοιξε την πόρτα της εξόδου και πριν βγει γλίστρησε και έπεσε, ενώ ο δράστης άρχισε στη συνέχεια να χτυπά την 47χρονη που ήταν ακριβώς μπροστά της. «Ο Θεός με βοήθησε γιατί άνοιξα την πόρτα βγήκα», είπε φανερά συγκινημένη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης, φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Εισοδήματος «ζούσαν τη φρίκη», ενώ ο ίδιος όπως τόνισε είχε λίγα δευτερόλεπτα για να σκεφτεί  πως θα αντιμετωπίσει τη φρίκη. «Ήρωες είναι όλα τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ποδιώτης αναφερόμενος για τον χαρακτηρισμό του «ήρωα», που του έχουν δώσει μετά την ψύχραιμη στάση να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τον 45χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να σκοτώσει την 47χρονη.

Καθοριστική ήταν η στάση της 47χρονης, που αντιστάθηκε δυναμικά και παρότι ο δράστης προσπαθούσε ουσιαστικά να την αποτελειώσει με τα ανελέητα χτυπήματα. Η ίδια κατάφερε και έδωσε το χρόνο και στο διευθυντή της ΔΟΥ να επέμβει, ενώ όταν επενέβη ο κ. Ποδιώτης σηκώθηκε για να τον βοηθήσει, αλλά μετά την προτροπή του έφυγε από το σημείο.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης πάλεψε με τον 45χρονο δράστη, που αντιστέκονταν σθεναρά και με τη βοήθεια μιας υπάλληλου και ενός συμβασιούχου κλητήρα, τον ακινητοποίησαν και τον αφόπλισαν, ενώ σε ελάχιστα λεπτά ήρθε και ομάδα ΔΙΑΣ στο κτήριο η οποία και τον συνέλαβε.
Από την πλευρά του ο συμβασιούχος κλητήρας, η σύμβαση του οποίου μάλιστα είχε λήξει πριν από λίγες ημέρες και παραμένει με παράταση, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ανέφερε ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στον 4ο όροφο. «Άκουσα να λένε ότι κάποιος σκοτώνει στον 2ο όροφο… Πριν μπω στο εισόδημα είδα τη Μαρία (47χρονη) γεμάτη στα αίματα… Βοηθήστε μας σκοτώνει μου είπε… Ο διευθυντής κρατούσε το χέρι του δράστη που είχε το τσεκούρι… Εγώ του έπιασα το άλλο, γιατί προσπάθησε να το πιάσει μ’ αυτό…»

Χθες το Τμήμα Εισοδήματος, που βρίσκεται στο 2ο όροφο δεν άνοιξε γιατί εκτός από τους τέσσερις τραυματίες, έλειπαν και οι άλλοι τρεις υπάλληλοι, που πήραν αναρρωτική, καθώς έζησαν τον τρόμο και τη φρίκη από την επίθεση του 45χρονου.

Παρόλα αυτά όμως εξυπηρετήθηκαν οι πολίτες που είχαν κάποιες εκκρεμότητες με την Εφορία, ενώ στη ΔΟΥ Κοζάνης πήγε για να βοηθήσει ένας πρόσφατα συνταξιούχους και ένα υπάλληλος του Γραφείου Εξυπηρέτησης από τη Νεάπολη Κοζάνης και σήμερα αναμένεται να έρθουν και τρεις υπάλληλοι από τη ΔΟΥ Καστοριάς.

Και σήμερα βρέθηκαν ψυχολόγοι που μίλησαν στους υπαλλήλους, ενώ χθες επισκέφθηκε το κτήριο και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την πρώην υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία συνοδεύονταν και από τη βουλευτή Κοζάνης, Καλιόππη Βέττα, η οποία μάλιστα κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς και ζητά τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας των υπαλλήλων της ΔΥΟ και θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Νωρίτερα χθες τη ΔΟΥ Κοζάνης επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, όπως επίσης και η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Γιούλη Γκατζαβέλη.
Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης αναμένεται να έρθει στην Εφορία φορητό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί, μετά από σχετικό διαγωνισμό σταθερό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και ειδικοί φωριαμοί όπου οι πολίτες θα αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Χθες το πρωί διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα Κοζάνης η δικογραφία της Αστυνομίας για τη διαρροή του οπτικού υλικού, όπως επίσης και η μήνυση του συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας με την οποία ζητείται η ποινική δίωξη όσων αναπαρήγαγαν το σχετικό βίντεο.

Την καταδίκη του για τη διαρροή του επίμαχου οπτικού υλικού εκφράζει με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, ο οποίος ζητά την ανεύρεση και καταδίκη των υπαιτίων της διαρροής και δημοσίευσης του επίμαχου βίντεο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια