Το μυστικό για το καρπούζι με τη θερμοκρασία που μάλλον δεν γνωρίζεις


Εσύ πώς προτιμάς να το τρως;

Το καρπούζι είναι με βεβαιότητα ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και το μόνο που εύχεσαι είναι την ώρα που το διαλέγεις, να πετύχεις ένα γλυκό, ωραίο και ώριμο.

Είναι ένα φρούτο που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες Α και C. Περιέχει επίσης λυκοπένιο και βήτα καροτένιο, δύο ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία της καρδιακής νόσου και του καρκίνου.
Ποιο είναι όμως το μυστικό για τη θερμοκρασία του που λίγοι γνωρίζουν; Μπορεί να απολαμβάνεις το καρπούζι όσο πιο παγωμένο γίνεται αλλά οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι μια παγωμένη φέτα καρπουζιού, είναι λιγότερο θρεπτική από μια μερίδα που σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Αμερικανική μελέτη έδειξε συγκεκριμένα ότι το καρπούζι σε θερμοκρασία δωματίου παρέχει στον οργανισμό περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ αυτά που έχει όταν μπαίνει στο ψυγείο ή μόλις έχει συλλεχθεί από το χωράφι.
Οπότε την επόμενη φορά μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς σε τι θερμοκρασία θα το φας...
από news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια