Τζαμί η Αγιά Σοφιά από τους νεόθωμανούς για να χτυπήσουν Ελληνορθοδοξία και Κεμαλιστές...

Αν ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και, πιο συγκεκριμένα, στις 10 Ιουλίου του 1908, θα δούμε πως είχαμε έκρηξη του κινήματος των Νεοτούρκων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Με έμβλημα τη φράση η Τουρκία στους Τούρκους, οι Νεότουρκοι ξετύλιξαν την εγκληματική πολιτική τους η οποία οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ποντίων Ελλήνων και των Ασσυρίων. 

Μπορεί στη πορεία με την άνοδο του Μουσταφά Κεμάλ στην εξουσία η Τουρκία να προσπάθησε να δείξει πως είναι ένα κοσμικό ισλαμικό κράτος που ενδιαφέρεται να προσεταιριστεί τη Δύση, όμως ποτέ δεν έπαψε να φλερτάρει με το βάναυσο οθωμανικό παρελθόν και ποτέ δεν σταμάτησε να ενισχύει τα φανατικά ισλαμικά κινήματα στο εσωτερικό της. 

Η άνοδος του Ρ.Τ.Ερντογάν στην εξουσία, ο οποίος ξεκίνησε από μια φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την τουρκική ελίτ που επιθυμούσε ένα εκδυτικοποιημένο τρόπο ζωής, έδωσε μια αλλαγή στο status quo της χώρας, καθώς το ισλαμικό παρελθόν αναβίωσε πιο έντονο και με πολιτική αρωγή.

Το σχέδιο του νεο-οθωμανισμού, όπως είχε εκπονηθεί από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, παλαιότερα σύμμαχο του Ερντογάν και σήμερα πολιτικό αντίπαλο, ήταν σαφές. Η Τουρκία έχει το αναγκαίο ιστορικό υπόβαθρο ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και για να το επιτύχει αυτό θα χρησιμοποιήσει τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν στις περιοχές αυτές αλλά και στα Βαλκάνια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στα συγγραφικά του πονήματα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και Τούρκος διπλωμάτης.

Η στρατηγική του Ερντογάν, η οποία βασίστηκε στο νεο-οθωμανικό σχέδιο του Νταβούτογλου, ήταν ξεκάθαρη και φάνηκε ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τον πόλεμο της Συρίας και έπειτα. Μια στρατηγικής προσάρτησης όσων περισσότερων γειτονικών περιοχών με άρμα τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό, το οποίο χρησιμοποιεί με κάθε τρόπο. 

Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας ήταν για εμάς στο Geopolitics and Daily News μια απόφαση που δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς εδώ και καιρό έχουμε αναφέρει σε άρθρα και αναλύσεις μας πως ο στόχος του Ερντογάν είναι να αποδομήσει το κοσμικό πρόσωπο του Μουσταφά Κεμάλ και να συνδέσει την Τουρκία με το οθωμανικό παρελθόν έχοντας ο ίδιος το ρόλο του πνευματικού ηγέτη των απανταχού Μουσουλμάνων. Εξάλλου ως υποστηρικτής του DAESH και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ακολουθεί τις τακτικές των τζιχαντιστών μετατρέποντας ό,τι κατακτά με τη βία σε τζαμί (ή καταστρέφοντας ό,τι δεν ταιριάζει με το Ισλάμ). 

Από μια χώρα που έχει συνδέσει το ιστορικό παρελθόν της με τις γενοκτονίες και τις καταστροφές, ουδείς περιμένει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορία. Αυτό που περιμένουμε πλέον είναι μια σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από την ελληνική πλευρά αλλά και από τους Έλληνες πολίτες. Κινήσεις μπορούν να γίνουν πολλές και επίσημα και ανεπίσημα, όπως στην περίπτωση του σπιτιού του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα μπορούσε να γίνει Μουσείο αφιερωμένο στα εγκλήματα των Νεότουρκων απέναντι στους Χριστιανούς των παραλίων της Ιωνίας και του Πόντου. Επίσης, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να σταματήσουν τις μετακινήσεις για αγορές στην Πόλη και τα κανάλια, αν θέλουν να θεωρούνται κομμάτι της Ελληνικής τηλεόρασης, να πάψουν τις προβολές τουρκικών σειρών. 

Όλα είναι θέμα εθνικής βούλησης, αρκεί να τη διαθέτουμε! 

Geopolitics
από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια