Άδεια ξενοδοχεία και γεμάτες γκαρσονιέρες

twalmedia / pixabay
Σαββατοκύριακο, η πόλη γεμάτη από επισκέπτες, τα ξενοδοχεία άδεια! Κορονοϊοί, λοιμωξιολόγοι, γιατροί και άλλοι φαρισαίοι, όλοι εναντίον της μάζωξης. Όλοι εναντίον του μαζικού τουρισμού, εναντίον των ξενοδοχείων. Χαράς ευαγγέλια για τα κατώγια που έγιναν γκαρσονιέρες και ενοικιάζονται με την ημέρα. 

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Και η ψευδαίσθηση του ανθρώπου, ότι εκεί δε θα κολλήσει ιό ενώ στο ξενοδοχείο τον περιμένουν οι ορδές του Ταμερλάνου. Πού ήμασταν και που βρεθήκαμε, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει. Στήθηκε για δεκαετίες ολόκληρες μία μεγάλη τουριστική βιομηχανία, και τώρα την γκρεμίζουμε και στέλνουμε τον κόσμο στις σπηλιές, στα σταφιδόσπιτα και στις ξελόντζες που λένε εδώ στη Μεσσηνία. 

Όμως εάν η επιστήμη λέει ότι η ζωή στο ξενοδοχείο είναι επικίνδυνη μαζί με τις έρευνες για εμβόλια και φάρμακα για τον ιό, να βρει και μία νέα μορφή επιβίωσης για όλους εμάς που δουλεύουμε χρόνια στα ξενοδοχεία, και στα κάθε λογής παρεπόμενα. Μία δουλειά για εμάς, μία διέξοδο για τους επιχειρηματίες που έδωσαν τα χρήματά τους, και μία άλλη διέξοδο για δεκάδες εκατοντάδες επαγγέλματα που ακολουθούν ένα ξενοδοχείο! 

 Ας απαντήσει πρώτιστα η οποία κυβέρνηση. Άδεια ξενοδοχεία και γεμάτες γκαρσονιέρες από τουρίστες; Και εργαζόμενοι σε απόγνωση, χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι να μείνουν; Η αρπαχτή και η άρπα κόλα είναι για κανένα εξάμηνο, κανένα χρόνο, μετά έρχονται τα απόνερα από τα κύματα, και το τσουνάμι της ανακατωσούρας, όταν αφήνεις ανεξέλεγκτο και τραυματισμένο τον κύριο προμηθευτή χρημάτων της χώρας σου. Καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια