Ο πόνος της ελληνικής ελίτ για την Αγιά Σοφιά, το Πατριαρχείο και η ''αμηχανία'' του πολιτικού προσωπικού


Του Περικλή Δανόπουλου

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο νυν Πρωθυπουργός, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Πάντα σε συνεννόηση φυσικά με την οικογένεια Αγγελοπούλου και την λοιπή άρχουσα τάξη της χώρας. Για να μην γίνουν βεβιασμένες κινήσεις και χαλάσουν οι ισορροπίες ασφαλώς, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για την Αγιά Σοφιά. Είναι μεγάλο το αλισβερίσι της εγχώριας μεγαλοαστικής τάξης με το Πατριαρχείο.

Ο τρόπος των αντιδράσεων της Ελληνικής πολιτείας, δεν δείχνει μόνο αδικαιολόγητη αμηχανία. Δείχνει και μια αγωνιακή προσπάθεια να ισορροπήσει ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα , την οργή των θρησκευόμενων και στις εντολές που δέχεται τόσο απ έξω , όσο και από τους κομπραδόρους Έλληνες ολιγάρχες.ω

Δεν γίνεται να μην αντιδράσει η κυβέρνηση, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει με τον σωστό τρόπο. Να κόψει τον βήχα στο ξεκίνημα του. Να ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκική προκλητικότητα, δεν αφήνει κανένα παράθυρο για κανένα διάλογο, για οποιοδήποτε ζήτημα. Και πως να το κάνει άραγε, μια κυβέρνηση που στηρίζει την προενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας, που προκαλεί, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Ίσως με όσα συμβαίνουν, να αρχίσει σιγά σιγά ο λαός να αφυπνίζεται και να δώσει ένα τέλος στις αυταπάτες. Γιατί είναι φανερό πλέον ότι πολιτικό προσωπικό και άρχουσα τάξη, για καμία πατρίδα δεν νοιάζονται, παρά μόνο για την δική τους αυλή.

Κεφάλαιο και ψευτοδιεθνιστές, δεν έχουν πατρίδα. Μόνο ο λαός έχει πατρίδα και μόνο αυτός μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αρκεί να καταλάβει τις λοβιτούρες και τα παιχνίδια που παίζονται, όχι πλεόν πίσω από την πλάτη του, αλλά μπροστά του, ξεδιάντροπά και απροκάλυπτα.

ΥΓ. Τι ρόλο παίζει τελικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Με την ασυδοσία της Τουρκικής ηγεσίας, τι νόημα έχει να παραμένει στην Κωνσταντινούπολη; Ποιές ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει στην Ορθοδοξία, γιατί τις σχέσεις του με τις Ελληνικές ελίτ, δεν μπορεί να αποκρύψει. Και τι θα έχανε η Ορθοδοξία, αν Οικουμενικός Πατριάρχης γινόταν ο Κύριλος;

Καλόπιστα ερωτήματα, με μάλλον αυτονόητες απαντήσεις,,,,

από Δρόμος ανοιχτός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια