ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ Σ' ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ!

Ως διαπραγματευτική συνέλευση της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης, καταδικάζουμε έντονα τις διακρίσεις του λαού μας και της περιοχής μας από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πανδημίας COVID-19.

Αυτές οι διακρίσεις ενισχύουν τις απόψεις μας ότι η Ελλάδα έχει παραβλέψει τώρα την περιοχή μας και αποκαλύπτει ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας αυτονομίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο ως κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε που ακολουθήσατε τη δήλωση του προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν: «Έχουμε Τούρκους καταγωγής μουσουλμάνους πολίτες, υπάρχουν τουρκικές μουσουλμανικές μειονότητες που ζουν στη Δυτική Θράκη, έχουν προβλήματα. Είναι πάντα δυνατό για εμάς να βρούμε μια απόσταση διαπραγματευόμενοι και να μιλάμε για όλα αυτά. 

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ο εγγυητής που πρέπει να αναιρέσει τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα έχει υποβάλει μόνο τη συνθήκη της Λωζάνης και προσπάθησε να κλείσει τις πόρτες της Τουρκίας για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα επίσης σφετερίστηκε παράνομα τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της Ελλάδας που προκύπτουν από την Αθήνα το 1913 και άλλες συνθήκες. Αυτή η πόρτα δεν κλειδώνει πλέον, όλα αποκαλύπτονται δημόσια.

Η Ελλάδα, η οποία παραβίασε τη Συνθήκη της Λωζάνης για τον αφοπλισμό των νησιών, παραβίασε όλες τις συνθήκες που είχε αναλάβει προηγουμένως σχετικά με τη Δυτική Θράκη.

Όπως αναφέραμε στις προηγούμενες εξηγήσεις μας, σύμφωνα με το άρθρο 48 (Τμήμα III, Θράκη, άρθρο 48) της συνθήκης Neuilly που υπογράφηκε το 1919: Η περιοχή της Δυτικής Θράκης λήφθηκε από τη Βουλγαρία και δηλώθηκε ως μη κρατική περιοχή, στις 14 Μαΐου, Το 1919 έγινε δημοψήφισμα χρησιμοποιώντας τη γαλλική κατοχή και την απειλή της ελληνικής διπλωματίας με χρήματα, επιτέλους, η επίσημη κατοχή της Ελλάδας στη Δυτική Θράκη επιτράπηκε από εισβολές δυνάμεων στις 14 Μαΐου 1920, λίγο πριν από την ελληνική Sevre.

Στις 10 Αυγούστου 1920, η Δυτική Θράκη αφέθηκε στην Ελλάδα με την υπογραφή των Σεβρών από την Ελλάδα, ενώ ήταν υπό ελληνική κατοχή. Ήταν υπό προστασία από τη Συνθήκη των Σεβρών, όπου η Ελλάδα θα σεβόταν τα δικαιώματα αυτονομίας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει κατασχεθεί τα δικαιώματα της αυτονομίας, τα οποία προστατεύονται από τη συμφωνία, κάνοντας πολλούς κανονισμούς στο εσωτερικό της δίκαιο. Κατά συνέπεια, αγνόησαν τη διεθνή συμφωνία που υπέγραψε και αρνήθηκαν άλλα στοιχεία, εκτός από την προσθήκη γης της Δυτικής Θράκης.

Βάσει του 27ου άρθρου της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να εκβιάσει τα δικαιώματα της αυτονομίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο εσωτερικό της δίκαιο.

Με άλλα λόγια, το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να αγνοούν τα άρθρα της Συνθήκης των Σεβρών λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελλάδας. Επομένως, η Δυτική Θράκη επιστρέφει στο καθεστώς της μη κρατικής περιοχής με τη συμφωνία Neuilly.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μπορούν να ιδρύσουν κυβέρνηση στην περιοχή ΜΗ-ΚΡΑΤΟΣ και να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει.

Δηλώνουμε δημοσίως στον παράνομο υποστηρικτή των δυνάμεων του Χάφταρ Ελλάδα, και στο παγκόσμιο κοινό ότι θα ακολουθήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Ως διαπραγματευτική συνέλευση της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης, ο θεμελιώδης σκοπός μας είναι οι διαπραγματεύσεις, αλλά η Ελλάδα αρνείται να διαπραγματευτεί. Τον Αύγουστο, ανακοινώνουμε με σεβασμό στον κόσμο ότι θα υποβάλουμε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διακήρυξη των δικαιωμάτων αυτονομίας μας και έναν νέο χάρτη πορείας και ότι ο διάλογος μας με την Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτός.

Τις καλύτερες ευχές

Ferruh ÖZKAN
Πρόεδρος της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΝΚ THΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ...ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: 

http://birlikgazetesi.org/turkiye-cumhu ... antorudur/

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Τα λόγια είναι περιττά.

Ξυπνάτε Ελληνες..... 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια