Η τουρκική πέμπτη φάλαγγα μέσα στην Ελλάδα


Άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη


Όποιος πιστεύει ότι η δύναμη της Τουρκίας έγκειται στη στρατιωτική υπεροπλία της κάνει ένα μεγάλο λάθος. Τα μεγάλα όπλα της Τουρκίας είναι οι κυρίαρχες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και η ελληνική Παιδεία.


Αυτά τα ζοφερά χρόνια διδάσκει περίπου ως φωτεινά χρόνια(!) εδώ και μια 25 ετία στά ελληνόπουλα μια καθηγητική και πολιτική αναθεωρητική καθηγεσία σε σχολεία, πανεπιστήμια και βουλευτήρια. Με τον μανδύα είτε του κοσμοπολιτισμού της παγκοσμιοποίησης είτε ενός αντιεθνικιστικού διεθνισμού της νέας αριστεράς. Κι αυτοί όλοι είναι το δεύτερο, αλλά και ισχυρότερο όπλο της Τουρκίας μέσα στην ίδια την Ελλάδα.

Το πιο αποτελεσματικό όπλο δεν σε πυροβολεί στα πόδια. Σε πυροβολεί στο μυαλό. Αυτό το όπλο της αντιπατριωτικής παιδείας που ήδη γαλουχεί δύο γενιές Ελλήνων σε σχολεία και πανεπιστήμια αφοπλίζει τους Έλληνες απέναντι στη διαρκή και μόνιμη απειλή της Τουρκίας. Ότι τελικώς, κάποια στιγμή, αν θέλουν να μην κυκλοφορούν επαίτες και μισοκακόμοιροι για πέντε φραγκάκια, εκεί που οι παππούδες τους έδιναν το υστέρημά τους για να μιλάνε σήμερα τη γλώσσα του Ομήρου, του Αριστοτέλη, του Πλούταρχου, της Υπατίας, του Πορφυρογέννητου, της Κομνηνής, του Πλήθωνα, του Φραντζή, του Γιατράκου, του Γκρέκο, του Δαπόντε, του Ρήγα, του Σολωμού, του Καραϊσκάκη, του Ροίδη, του Βενιζέλου, του Παλαμά, του Καζαντζάκη, του Σεφέρη, θα πρέπει να υπερασπιστούν αυτή τη γλώσσα, που από πίσω της είναι μια Ιστορία μακραίωνη.
Στην πλάτη του καθενός είναι κάτι πιο πολύτιμο από έναν μισθό. Είναι μια διαθήκη. Που εγχώριοι πουλημένοι ή τυφλοί και ξένοι εχθροί έχουν βαλθεί να την ξεχάσουμε. Κουνώντας μας για αμοιβή ένα μισθό. Πολύ μικρό για να αγοράσει το χρυσάφι μας.
Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου

από youtube, μέσω teleytaiaexodos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια