Ρωσία: Δημοψήφισμα για την προσάρτηση της ουκρανικής Ντονμπάς

Αν και το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει ακόμη την είδηση, θεωρείται δεδομένο πως η Ντονμπάς θα προσαρτιστεί στη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους, με την Μόσχα να ετοιμάζει δημοψήφισμα.

Τα τελευταία χρόνια, ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ έχει μετατραπεί σε μια τεταμένη ρουτίνα. Η καθημερινή κλιμάκωση λόγω των επιθέσεων ελεύθερων σκοπευτών, συγκρούσεων μεταξύ περιπολιών, επιδρομές μικρής κλίμακας, και ενέδρες με χρήση αντιαρματικών πυραύλων, κάνουν την κατάσταση «εύφλεκτη».

Ο πρώτος πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), Αλεξάντρ Μποροντάι, ανακοίνωσε την ένταξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Μποροντάι τόνισε ότι de facto, η Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) βρίσκεται ήδη υπό την κυριαρχία της Ρωσίας, μένει μόνο να επανέλθουν οι θεσμοί σε κανονική λειτουργία.

«Είμαι βέβαιος ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι δημοκρατίες του Ντονάτσκ που εκ των πραγμάτων είναι ήδη μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα γίνουν και de jure», δήλωσε ο Αλεξάντρ Μποροντάι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ρωσικού κόμματος "Πατρίδα"/ Родина, στην Αγία Πετρούπολη. 

πηγή
από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια