Θα τρίζουν τα ιερά οστά των Ελλήνων ηρώων με τους σημερινούς «Νενέκους»


ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΆΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΑΡΝΗΣΙΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ, ΝΕΝΕΚΟΥΣ… »ΕΛΛΗΝΕΣ» ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ …ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…..

ΕΡΙΝΥΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΘΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. 

Γιατί παραμένει ακόμη στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ ο πρώην υφυπουργός του Σημίτη, Ροζάκης, που υιοθετεί τις θέσεις του Ερντογάν; 

Μια μάσκα να φοράτε «ανθέλληνες», Χειμώνα, Καλοκαίρι…., να μην σας βλέπουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ και μια ομπρέλλα να κρατάτε….κακό καιρό, καλό καιρό, για να μην σας βλέπει ούτε και ο Θεός….. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ….. 

Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος 


Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας 


Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

Διονύσιος Σολωμός, 1797-1857, Εθνικός Ποιητής 


Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται. 

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ……ΟΤΙ … ΕΤΟΥΤΟΣ ΔΩ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ. ( Ρίτσος) 

(Απόσπασμα) 

………ο Σαγιάς, το πρωτοπαλίκαρό του, με εντολή του Κολοκοτρώνη τον σκότωσε. …Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση του Νενέκου, το μαζικό προσκύνημα τελείωσε. Ο φόβος ήταν πιο μεγάλος προς τον Κολοκοτρώνη, που έβαζε μπροστά το ιδανικό της ελευθερίας, παρά προς τον Ιμπραΐμ. 

Ο Μέγας ΕΛΛΗΝΑΣ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης…… έγραψε και λάλησε…. 

«Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.

15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών».
από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια