Εορδαία: Οριστικοποιήθηκε η λίστα ακινήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού προς εκποίηση  

Εορδαία: Οριστικοποιήθηκε η λίστα ακινήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού προς εκποίηση  
Οριστικοποιήθηκε η λίστα με τα περιουσιακά στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας τα οποία βγαίνουν σε  εκποίηση  προκειμένου με το ποσό που θα εισπράξει  ο Συνεταιρισμός να αποπληρώσει το δάνειο  ύψους 840 χιλιάδων Ευρώ, που συνήψε πριν από το 2008 η τότε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εορδαίας με την Τράπεζα της Ελλάδας, καταβάλλοντας έκτοτε μία μόνο δόση, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου του 2020.

Κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δαμιανό Παπαδόπουλο, αποφασίσθηκε, με βάσει την αποτύπωση από  ειδικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη της  αποτίμησης  όλων  των περιουσιακών του στοιχείων, η πώληση μη παραγωγικών ακινήτων με ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον δεν καλυφθεί το 65% του δανείου, να εκποιηθούν και παραγωγικά ακίνητα.

Πρόκειται για γεωργικές αποθήκες σε οικισμούς της Εορδαίας, δύο (2) κτήματα, από ένα (1) σε Δροσερό και Άρδασσα,  οι τρείς (3) όροφοι του κτηρίου όπου στεγάζεται σήμερα ο Συνεταιρισμός, η αποθήκη του Πρακτορείου του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Κοζάνης καθώς και  αγροτεμάχιο ενός στρέμματος   έξω από το Πρακτορείο, ακίνητο επί της επαρχιακής Οδού Πτολεμαΐδας – Περδίκκα(Α 31).

Κατά τους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι για τα περισσότερα από τα παραπάνω ακίνητα  ενώ αλυσίδα τροφίμων που ενοικιάζει τον χώρο στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού συζητά την προοπτική της Αγοράς του.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Διοίκηση έχει μειώσει δραστικά τις λειτουργικές της δαπάνες όπως  και τους μισθούς των επτά μονίμων υπαλλήλων στους οποίους οφείλει σήμερα συνολικά  είκοσι χιλιάδες Ευρώ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια