Δήμος Φλώρινας: Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας


Στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, ο Δήμος Φλώρινας δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.

Οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα γίνουν από τις 28 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2020 με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Φλώρινας «Μια μέτρηση οστικής πυκνότητας δείχνει αν κάποιος έχει φυσιολογική οστική πυκνότητα, χαμηλή οστική πυκνότητα ή οστεοπόρωση. Είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να διαγνώσει την οστεοπόρωση. Όσο χαμηλότερη η οστική πυκνότητα τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάγματος. Μια τέτοια εξέταση θα βοηθήσει εσάς και τον ιατρό σας να:
  • μάθετε αν έχετε αδύναμα και εύθραυστα οστά, προτού υποστείτε κάταγμα
  • εκτιμήσετε τον κίνδυνο κατάγματος οστού στο μέλλον
  • εκτιμήσετε αν η οστική σας μάζα βελτιώνεται, μένει στα ίδια επίπεδα ή χειροτερεύει
  • εκτιμήσετε την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνετε και να πάρετε αποφάσεις για την συνέχιση, διακοπή ή τροποποίησή της
  • μάθετε αν έχετε οστεοπόρωση όταν προηγουμένως είχατε υποστεί ένα κάταγμα
Οι ενδιαφερόμενοι για την εξέταση θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο 2385044520 & 2385044511, (από 17/7/2020 και ώρες 09:00 -13:00). Κατά την προσέλευση για την εξέταση. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 στους Δήμους Μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45 – 50 ετών. Περιλαμβάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια