Ο Ζ. Τζηκαλάγιας για δημιουργία νέου υποσταθμού Δ.Ε.Η στην Καστοριά

Ο Ζ. Τζηκαλάγιας για δημιουργία νέου υποσταθμού Δ.Ε.Η στην Καστοριά
Ο Βουλευτής της Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας κατέθεσε ερώτηση ΠΡΟΣ  τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την Δημιουργία νέου υποσταθμού Δ.Ε.Η στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:  «Εδώ και χρόνια ο υποσταθμός της ΔΕΗ στην Καστοριά είναι κορεσμένος. Πολλοί επενδυτές αποθαρρύνονται να προχωρήσουν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών. Η οικονομική κρίση που διογκώθηκε εξαιτίας της υγειονομικής, στρέφει περισσότερους επιχειρηματίες στην αναζήτηση αξιοπρεπούς διεξόδου. Ο Νομός Καστοριάς είναι παραμεθόριος αλλά τα οικονομικά οφέλη, που θα απολαύσουν οι γειτονικοί μας Νομοί από το ταμείο της δίκαιης μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή, είναι αβέβαια. Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία να ανοίξουμε τον δρόμο επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την προσθήκη ενέργειας στο εθνικό δίκτυο από ανανεώσιμες πηγές (Α.Π.Ε) με την διασφάλιση εισοδήματος σε αρκετούς μικρούς και μικρομεσαίους επενδυτές».
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αναγνωρίζετε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου υποσταθμού στην Καστοριά; Προτίθεστε να δώσετε εντολή στον ΑΔΜΗΕ και την ΔΕΔΔΗΕ για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής υποσταθμού 150 KW;


από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια