Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η «Ελπίδα» ξεκίνησε το ταξίδι της για τον Άρη (βίντεο)

Ύστερα από δύο αναβολές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν εν τέλει να εκτοξεύσουν το πρώτο τους μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με προορισμό τον Άρη.

Στην πρώτη αραβική διαπλανητική αποστολή, στόχος του διαστημοπλοίου που φέρει το όνομα «Ελπίδα» είναι να φθάσει στον «κόκκινο πλανήτη» το Δεκέμβριο του 2021. Η εκτόξευση από την Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου, πήρε δύο αναβολές εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών.

Τα ΗΑΕ είχαν εκτοξεύσει και πέρυσι έναν ρωσικό πύραυλο «Soyuz», στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον οποίο όμως είχαν μισθώσει. Κατάφεραν, έτσι, να στείλουν τον πρώτο τους αστροναύτη στο διάστημα.

«Είναι τιμή μας να αποτελούμε μέρος των παγκοσμίων προσπαθειών για εξερεύνηση του διαστήματος. Η "Ελπίδα" είναι το αποκορύφωμα κάθε βήματος που έχουν κάνει ιστορικά οι άνθρωποι για να εξερευνήσουν τα άγνωστα βάθη του χώρου», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι της αποστολής.

Το διαστημόπλοιο έχει δρομολογηθεί να παραμείνει σε τροχιά για δύο γήινα χρόνια, με σκοπό να καλύψει όλες τις εποχές ενός αρειανού έτους. Πρόκειται για την όγδοη αποστολή για τον Άρη που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ΗΠΑ και Κίνα έχουν προγραμματίσει ακόμα δύο.

από pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια