Πτολεμαΐδα: Χρώμα και φως στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Πτολεμαΐδα: Χρώμα και φως στο 4ο Δημοτικό Σχολείο
Χρώμα και φως στον στενόμακρο διάδρομο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας δίνει τις ημέρες αυτές η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου, που αλλάζει ριζικά την εικόνα του, καλύπτοντας τη μονόχρωμη τοιχογραφία με ένα ουράνιο τόξο, όπου μολύβια και μπαλόνια «σεργιανούν» σε φυσικό περιβάλλον που γαληνεύει το βλέμμα και την ψυχή.

Πρόκειται για το τρίτο σχολείο -προηγήθηκαν εκείνα των Κομνηνών και του 3ου Δ.Σ. της πόλης- το οποίο φιλοτεχνεί η γνωστή ζωγράφος, δουλεύοντας για δέκα ώρες περίπου καθημερινά, με την πολύτιμη βοήθεια μελών του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, που συμμερίζονται τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας.

Πριν από την καλλιτεχνική παρέμβαση, με δεδομένο ότι το οίκημα είναι παλαιό, έγιναν εργασίες στον σοβά της τοιχοποιίας του διαδρόμου, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των δημιουργών, ενώ παιδιά που βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο ιδιότυπο αυτό εργαστήριο, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το ευχάριστο  περιβάλλον που θα απολαμβάνουν από τον Σεπτέμβριο.

Επιθυμία της βραβευμένης εικαστικού είναι να τύχουν ανάλογης φροντίδας και τα υπόλοιπα διδακτήρια, επειδή οι μικροί μαθητές, τα παιδιά γενικότερα, έχουν ανάγκη να περνούν τις ώρες τους σε όμορφους, περιποιημένους χώρους, με πινελιές  τέχνης που επιδρούν στον ψυχισμό και στην απόδοσή τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια