Δ. Μακεδονία: Ξεκινά η ταυτοποίηση των πεσόντων του έπους του ΄40

Δ. Μακεδονία: Ξεκινά η ταυτοποίηση των πεσόντων του έπους του ΄40
Με σειρά αιμοληψιών από συγγενείς και οι οποίες θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα συμβάλει στην προσπάθεια ταυτοποίησης των οστών των 897 Δυτικομακεδόνων πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

Η διαδικασία απαιτεί τη λήψη δύο δειγμάτων αίματος από τους συγγενείς των πεσόντων, και ειδικότερα, ενός δείγματος από την πλευρά της μητέρας και ενός από την πλευρά του πατέρα των συγγενών των πεσόντων. Τα δείγματα θα αποσταλούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Δείγματα μπορούν να δώσουν από την πλευρά της μητέρας του πεσόντος, αδελφός ή αδελφή, που προέρχεται από την ίδια μητέρα, ανιψιός ή ανιψιά της αδελφής ή ξαδέλφης του, και από την πλευρά του πατέρα του πεσόντος, αδελφός του, ο οποίος να προέρχεται από τον ίδιο πατέρα και ανιψιός από τον αδελφό ή τον ξάδελφό του.

Η λήψη και η αποστολή των δειγμάτων αίματος θα γίνει με τη συνεισφορά των Ιατρικών Συλλόγων και των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων της Περιφέρειας, ενώ τη δαπάνη θα καλύψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια