Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Επεξεργασία κειμένου και εικόνα Μαίρη Καρά

Σε μια μυθική χώρα ζούσε κάποτε ένας Βασιλιάς που τα είχε χορτάσει όλα στην ζωή του και ήθελε αυτός να κατέχει το πρώτο ενδιαφέρον στους υπηκόους του. Ζήτησε λοιπόν από τους ράφτες του να του φτιάξουν μια μαγική στολή, που να μην την έχει άλλος κανένας. Οι ράφτες του όμως δεν είχαν τέτοιες εμπνεύσεις και έχασαν την ζωή τους άδικα. Τότε εμφανίστηκε ένας ξένος που έλεγε πως μπορεί να φτιάξει αυτή την στολή. Έτσι ο Βασιλιάς τον δέχτηκε και του έδωσε πολλά λεφτά για να την ράψει. Μα πέρασε πολύς καιρός και δεν φαινόταν.

Έστειλε λοιπόν τους αυλικούς του, να μάθουν πότε θα είναι έτοιμη η στολή. Εκείνος λοιπόν τους έδειχνε το σχέδιο της στολής με τα χέρια του και τους έπεισε με τα λόγια του, πως ήταν υπαρκτή η «αόρατη» στολή. Οι αυλικοί για να μην δείξουν πως δεν κατάλαβαν… έκαναν πως τον πίστεψαν και πήγαν στο Βασιλιά και του είπαν πως είναι έτοιμη η στολή και να πάει να την φορέσει. Πήγε ο Βασιλιάς και ο ράφτης κατάφερε να τον πείσει να γδυθεί και να φορέσει την «αόρατη» στολή.

Έτσι ο Βασιλιάς βγήκε έξω από το ραφτάδικο και άρχισε να περπατάει καμαρωτός στους δρόμους, νομίζοντας πως φορά την μαγική στολή. Τότε άρχισε να μαζεύεται κόσμος και να τον χειροκροτούν. Κάποια στιγμή μέσα από το πλήθος ακούστηκε μια φωνή: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός» τόλμησε να αναφωνήσει ένα παιδί και ο κόσμος προσπαθούσε να το σταματήσει. Αυτό το παιδί δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά να πει την Αλήθεια, αφού έβλεπε μέσα στα μούτρα του την γύμνια του Βασιλιά.

Το δυστύχημα είναι ότι και οι άλλοι τα έβλεπαν, όμως έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, γιατί ο ίδιος ο Βασιλιάς πίστευε πως ήταν ντυμένος. Ποιος να τολμήσει να του πει πως είναι γυμνός; Κι όταν ένα απονήρευτο παιδί τόλμησε να το αναφέρει, να πει δηλαδή αυτό που έβλεπε… έπεσαν να τον φάνε, όχι γιατί είχε άδικο, αλλά γιατί διαφωνούσε με την γνώμη του Βασιλιά.

Όλοι αυτοί οι υπήκοοι που κατέκριναν το παιδί, είναι οι ίδιοι που στις μεταξύ τους συζητήσεις κατηγορούσαν τον Βασιλιά για απολυταρχισμό και δικτατορία. Όμως μπροστά του στέκονταν προσοχή κι αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι κορόιδευαν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Έβλεπαν όλοι μαζί ένα γεγονός και το μετέτρεπαν πάλι όλοι μαζί σε ένα άλλο, φοβούμενοι ο ένας τον άλλον… φοβούμενοι την ίδια τους την σκιά. Κι αυτός που ξεχώρισε από το κοπάδι και είχε το θάρρος να πει την Αλήθεια, έγινε στόχος χλευασμών.

Από ποιους; Από αυτούς που ενώ υπέφεραν, συνέχιζαν να αναφωνούν πως ο θεόγυμνος Βασιλιάς τους ήταν ντυμένος. Ελπίζω να έγινε κατανοητό το νόημα και να αρχίσουν να σκέφτονται πατριωτικά και να σταματήσουν να λειτουργούν μόνο για τον εαυτούλη τους, οι μέχρι τώρα βολεμένοι Ελληνόφωνοι, που δεν ενδιαφέρονται για την καταστροφή της πατρίδας μας… Αν ποτέ θα δουν την γύμνια τους!

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια