Δεν είναι η μάσκα το μείζον θέμα ...


Του Περικλή Δανόπουλου

Από την στιγμή που αρχίσαμε να επικοινωνούμε μέσω διαδικτύου, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα φάνηκε ότι , εκτός από όσους το χρησιμοποιούν για διασκέδαση, γνωριμίες κλπ, οι υπόλοιποι είχαμε χωριστεί σε αυτούς που αποδέχονται το σύστημα εξουσίας και σε όσους ήμασταν εναντίον. Τουλάχιστον στα λόγια.

Είχαμε τις ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές, αλλά, συμφωνούσαμε τουλάχιστον από τα μνημόνια και μετά, στο ότι η πολιτική εξουσία λειτουργούσε σαν οιονεί εκπρόσωπος αλλότριων συμφερόντων και σκοτεινών κέντρων εξουσίας. Διαπιστώναμε επίσης, πως αυτό συνέβαινε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν συσπειρωνόμασταν σε όλα τα ζητήματα, πχ στα εθνικά ή στα θέματα του δικαιωματισμού, αλλά είχαμε πάντα υπ όψιν πως οι πολιτικές εξουσίες, ήταν απλά εντολοδόχες δυνάμεις της ελίτ, που το μόνο που δεν είχε στα σχέδια της, ήταν το καλό της ανθρωπότητας. Αναγνωρίζαμε ότι όλοι οι υπερεθνικοί οργανισμοί, ήταν χειραγωγούμενοι και ελεγχόμενοι επίσης από την ίδια ελίτ. Είχαμε συμφωνήσει ότι η τέταρτη εξουσία, ο τύπος δηλαδή, ήταν ο πολιορκητικός κριός, μέσω προπαγάνδας, για να περνούν οι σκοτεινοί σχεδιασμοί των εξουσιαστών.

Στο θέμα της ''πανδημίας'', παρατηρούμε ένα ενδιαφέρον αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο. Παρατηρούμε την αλλαγή όχι μόνο των μεταβλητών, αλλά και των σταθερών παραμέτρων. Αίφνης, το σύστημα εξουσίας, παύει να λειτουργεί με το αδηφάγο κερδοσκοπικό κίνητρο και μετατρέπεται σε ένα σύστημα που νοιάζεται για την προστασία και ευημερία των ανθρώπων του πλανήτη. Και αυτό το αποδέχονται , με σχεδόν συγκινητική συσπείρωση, αριστεροί, δεξιοί, αντίθετοι και οπαδοί των συστημάτων εξουσίας. Ξαφνικά, τα ΜΜΕ, σταματούν να παραπλανούν τον κόσμο και ασκούν το σχεδόν ιερό καθήκον τους, να ενημερώνουν αντικειμενικά τον κόσμο.

Όλα αυτά, θα έπρεπε να βάλουν σε σκέψεις όλους τους εχέφρονες πολίτες. Αντί λοιπόν να στρέφουν τα βέλη τους σε όσους λογικά έχουν αμφιβολίες, ακόμα και σε όσους υιοθετούν αστεία σενάρια, να αναρωτηθούν αν τελικά με την πλήρη αποδοχή όλων όσων αποφασίζονται και ανακοινώνονται, συμβάλουν σε ένα εκφασισμό του συστήματος παγκόσμια, όπου κυριαρχούν όχι μόνο οι μάσκες προσώπου για τον ιό, αλλά και οι κουκούλες, και η ανεξέλεγκτη δράση των κατασταλτικών δυνάμεων.

Δεν εξετάζεται εδώ η παραδοχή ή όχι του ιού. Δεν εξετάζεται καν η ορθότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων. Εξετάζεται η άκριτη αποδοχή και η ασυνείδητη πειθάρχηση σε αυτά. Και φυσικά, το να αναρωτηθούμε τι ακολουθεί.

Όσο για τα σενάρια συνωμοσίας, έχει αναρωτηθεί κανείς αν όλα αυτά διασπείρονται από το ίδιο το σύστημα εξουσίας, με στόχο τον διχασμό των πολιτών, ώστε να νομιμοποιείται η επέμβαση και καταστολή των απειθάρχων;

Μήπως τελικά, ανεξάρτητα από την σοβαρότητα του κορωνοϊού, όλα αυτά δεν είναι παρά ένα σχέδιο να ξαναμπούν τα πρόβατα στο μαντρί;

Θα το ξαναπώ, δεν είναι η μάσκα το μείζον θέμα. Το μείζον θέμα είναι πως εκεί που ο κόσμος έδειχνε να ξυπνά, έστω και αργά από ένα λήθαργο και να αμφισβητεί , ξαφνικά διχάζεται προς όφελος άλλων....

Μήπως λοιπόν να ξανασκεφτούν και να επανασχεδιάσουν την ρητορική τους, όσοι απαιτούν να στείλουν στην πυρά τους αιρετικούς;

από Δρόμος ανοιχτός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια