Εορδαία: Ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο Νέο Κόμανο

Εορδαία: Ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο Νέο Κόμανο
Η αποδοχή της μελέτης, ποσού  2 εκατομμυρίων 100 χιλιάδων Ευρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Νέο Οικισμό του Κομάνου ανοίγει πλέον τον δρόμο για την ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομής και το λόγο θα έχουν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων οι οποίοι θα κληθούν να οικοδομήσουν τις κατοικίες τους.

Το παραπάνω πόσο είχε εγκρίνει πριν τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές  ο τέως Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ενώ,το επόμενο στάδιο αφορά στην εκταμίευση του και στον διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο. Αισιόδοξος, ίσως για πρώτη φορά, στα είκοσι χρόνια της περιπετειώδους μετεγκατάστασης του οικισμού,  δηλώνει ο Πρόεδρος της Τ Κ Κομάνου Κώστας Μαυρόπουλους, διερωτώμενος για τους έχοντες την ευθύνη σχετικά με την ολιγωρία, γιατί « πολλές φορές την επέρριψαν στους κατοίκους του χωριού, χωρίς να είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά, δεν έχουμε όλο το μερίδιο ευθύνης εμείς» αποδίδοντας την επί δύο δεκαετίες καθυστέρηση και στις Δημοτικές Αρχές που άσκησαν Διοίκηση στον τόπο, προσθέτοντας «μήπως θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε το Δήμο Κοζάνης που έκανε πέντε μετεγκαταστάσεις κι εμείς ούτε μία; Εκ του αποτελέσματος αυτό κρίνεται».

Εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει η σημερινή Δημοτική Αρχή Εορδαίας και ιδιαίτερα ο ειδικός σύμβουλος  Σωτήρης Τζωβαίρης, παρά τις αντίξοες συνθήκες,  στα θέματα των μετεγκαταστάσεων οικισμών, καλώντας σε τακτικές συσκέψεις τους ενδιαφερόμενους για τον προγραμματισμό και την οργάνωση των απαιτούμενων διαδικασιών. Τέλος ο κ. Μαυρόπουλος κατέθεσε την αγωνία όλων των κατοίκων του Κομάνου για την οικοδόμηση του Νέου οικισμού γιατί « δεν θέλω να χαθεί η γενέτειρα μας εν καιρώ ειρήνης. Είναι ζήτημα Ζωής»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια