Κοζάνη: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Κοζάνη: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Κοζάνη: Πανήγυρις του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Πανηγυρίζει αύριο Πέμπτη, 6 Αυγούστου, και ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κοζάνη. Σήμερα, Τετάρτη, στις  7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και αύριο στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Πτολεμαΐδα: Πανήγυρις του Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Με την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού σήμερα στις 7 το απόγευμα ξεκινούν οι θρησκευτικές τελετές στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κάτω Πτολεμαΐδα, και ακολουθούν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτάνευση της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, Αρτοκλασία, ακολουθία Μικρού Απόδειπνου και χαιρετισμών στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Αύριο Πέμπτη, ανήμερα της Μεγάλης Γιορτής, από τις 7.15 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου, η ευλόγηση της σταφυλής, ο Μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση στον Μεταμορφωθέντα Κύριο.

Εορδαία: Εορτάζει  ο Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άρδασσα 
Πανηγυρίζει αύριο Πέμπτη 6 Αυγούστου ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Άρδασσας καισήμερα στις 7 το απόγευμα θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός- Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ, λόγω της πανδημίας του covid-19 δεν θα γίνει η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας. Ανήμερα της εορτής -Πέμπτη- θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία λειτουργία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου   

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια