ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ έξω απο το Σύμπλεγμα Μεγίστης;

Να ξεκινήσουμε με ειδήσεις της στιγμής: 
«Γενί Σαφάκ»: Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία -Ισως φτάσει έως Ρόδο και Καστελλόριζο  
https://www.iefimerida.gr/kosmos/geni-safak- 

Ο Μανώλης Κωστίδης μεταδίδει από την Τουρκία για τον Ελεύθερο Τύπο, τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που είναι δηλωτικές τι έρχεται . Ο Ακάρ ανακοίνωσε ότι οι σεισμικές έρευνες σε περιοχή Ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα συνεχιστούν επ΄ αόριστον!

10 Αυγούστου 2020 επισημάναμε:  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/08/blog-post_63.html 

«ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; μετά το σεισμογραφικό θα μπεί το γεωτρύπανο για να ανοίξει τρύπα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο YAVUZ και που βρίσκεται το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis που εισήλθε 20 μίλια στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα; Όλο αυτό το διάστημα το ένα είναι δίπλα στο άλλο, ώστε μόλις το πρώτο πάρει εντολή θα ξεκινήσει να κάνει διερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή ερευνών του δεύτερου. Ξεδιπλώνεται ο τουρκικός σχεδιασμός.

από το http://www.naxosisland.eu/gr/live_ship_data.html 

Κάπως έτσι σήμερα έρχεται και η επιβεβαίωση 

27 Αυγούστου 2010 
«Η νέα NAVTEX των Τούρκων δείχνει ότι έρχεται και το γεωτρύπανο!

Η νέα NAVTEX των Τούρκων δεσμεύει μια διαφορετική περιοχή, που περιλαμβάνει και μέρος της περιοχής στην οποία πλέει μέχρι τώρα το Oruc Reis. Τι δείχνει αυτή η περιοχή; Ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να μας στείλει και γεωτρύπανο.

Γιατί το λέμε αυτό; Όσοι μελέτησαν τις συντεταγμένες και κατέληξαν στον χάρτη που δημοσιεύουμε, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για περιοχή η οποία περιλαμβάνει τα “οικόπεδα” που η Τουρκία αυθαίρετα έχει καθορίσει ως περιοχές γεωτρήσεων! Δεν είναι τυχαίο ότι εξέδωσαν σήμερα τη νέα NAVTEX. Σήμερα 27 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία που είχαν δώσει για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εταιρείες του εξωτερικού για έρευνες. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον και συνεπώς από σήμερα η τουρκική εταιρία TRAO, έχει τυπικά τη δυνατότητα να ξεκινήσει τις…έρευνες και τις γεωτρήσεις. Τίποτα δεν κάνουν τυχαία οι Τούρκοι.» https://www.militaire.gr/i-nea-navtex-ton-toyrkon-deichnei-oti-erchetai-kai-to-geotrypano/ 

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός σιωπηλού θαλάσσιου ΑΤΤΙΛΑ. Ο τούρκος σαν βιαστής που είναι, διακορεύει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα. 
Δημιουργούνται τετελεσμένα αυτή την στιγμή. Είμαστε θεατές σε ένα σχεδιασμό που ξεδιπλώνεται ενώπιον μας.
Εμείς τι σχέδιο έχουμε; 

Ο τούρκος επιθυμεί εδώ και τώρα να φρενάρει κάθε σκέψη ή ενέργεια για επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης μας προς τα Ανατολικά. 
Αυτό είναι η αρχή καθότι σε όλη την συνοριογραμμή – ακτογραμμή ο τούρκος έχει εκπονήσει ανάλογο σχεδιασμό. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια