Νεστόριο Καστοριάς – Χρ. Γκοσλιόπουλος: Η αποτίμηση των ζημιών της  χαλαζόπτωσης  

Νεστόριο Καστοριάς – Χρ. Γκοσλιόπουλος: Η αποτίμηση των ζημιών της  χαλαζόπτωσης  
Πολύ μεγάλες καταστροφές, σε 68 στέγες σπιτιών, 91 αυτοκίνητα, 34 ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά και αποθήκες και αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η  πρωτοφανής χαλαζόπτωση που έπληξε νωρίς το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου τις τοπικές κοινότητες Πτελέας και Κρανοχωρίου του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.


Σε  συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  δήμαρχος Νεστορίου Καστοριάς, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη σε ένταση  και μέθοδο χαλαζόπτωση, στην οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα», προσθέτοντας ότι «επλήγη περισσότερο η τοπική κοινότητα  της Πτελέας και λιγότερο ο οικισμός του Κρανοχωρίου».

Ο  δήμαρχος  Νεστορίου ενημέρωσε  τα αρμόδια  υπουργεία  και  την Πολιτική  Προστασία  για το μέγεθος της  καταστροφής, στέλνοντας  όλα τα σχετικά  στοιχεία για να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες   διαδικασίες των αποζημιώσεων, ενώ έγινε ήδη η αναγγελία για τις πληγείσες  αγροτικές καλλιέργειες και προχωρά  η καταγραφή  των ζημιών από τα αρμόδια συνεργεία.

Ο  κ. Γκοσλιόπουλος  ζήτησε μάλιστα  την επίσπευση όλων των διαδικασιών, και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ  Κοζάνης, υπογράμμισε  την ανάγκη για «πιο ενεργό ρόλο της αυτοδιοίκησης σε θέματα που αφορούν γενικότερα τον σχεδιασμό, την παρουσία και την ενίσχυση των δομών και λειτουργιών της  πολιτικής προστασίας  στην ευρύτερη περιοχή της  Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, από τις  ολοένα και περισσότερες  φυσικές καταστροφές, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια