Μάζης : Ο Ερντογάν προετοιμάζει τον λαό του για σύγκρουση με την Ελλάδα


Στα ελληνοτουρκικά σε σχέση με τις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά και για την έκτακτη είδηση της παραίτησης του Αλέξανδρου Διακόπουλου, συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε ο καθηγητής και ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης (κεντρική φωτογραφία από aa.com.tr) .

Για την παραίτηση Διακόπουλου
Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση παραίτησης του κ. Διακόπουλου, ο κ. Μάζης είπε πως γενικώς πρόκειται για έναν πολύ καλό αξιωματικό με λαμπρές σπουδές που βρέθηκε σε μια ατυχή στιγμή.
Μιλώντας στο sigmalive, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, τόνισε πως το γεγονός ότι ο κ. Διακόπουλος κατέθεσε την παραίτηση θα πρέπει να το δούμε σε συνάρτηση με τους λόγους που επικαλέστηκε.
Η πρώτη δήλωσή του σχετικά με το Oruc Reis και το αν διενεργεί έρευνες ήταν δήλωση ενός τεχνοκράτη αξιωματικού που είπε τα πράγματα όπως έγιναν, είπε ο κ. Μάζης.
«Εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί χωρίς να ανασκευάσω», ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτά συμβαίνουν στην πολιτική και πρέπει να πάμε παρακάτω.
Σχετικά με το Oruc Reis, ο κ. Μάζης είπε πως όντως κάνει έρευνα και δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε.
Διαβάστε την συνέχεια στο in

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια