Επιστολή στην κ. Μαριάννα Βαρδιονογιάννη

Γράφει ο Δαμιανός Βασιλειάδης 

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2020 

Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη 

Ιδρύτρια και πρόεδρο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, του συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και από το 1999 Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNESCO, σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών, καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Παντρεμένη με τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, 

Θέμα: Οι τουρκοσειρές του τηλεοπτικού καναλιού Σταρ του ομίλου Βαρδή Βαρδινογιάννη, πρώην αντιστασιακού κατά της δικτατορίας 1967-74. 

Ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης για όσους δεν γνωρίζουν, διευθύνει από το 1972ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά γκρουπ έχοντας δημιουργήσει ένα διεθνές φάσμα δραστηριοτήτων από τον πετρελαϊκό, τον εφοπλιστικό, τον τραπεζικό και τον ξενοδοχειακό χώρο καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι σημαντικότερες εξ αυτών Motor Oil, Vegas Oil and Gas, Avin Oil, Τράπεζα Πειραιώς, ANEK Lines, Star Channel, Alpha TV, NJV Athens Plaza, Audiovisual, Odeon, κ.ά. Ναυαρχίδα του ομίλου θεωρείται η μονάδα των διυλιστηρίων της Motor Oil Ελλάς. 

Από το 1989 ασχολείται ο σύζυγος της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδρύοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Star Channel. Σήμερα κατέχει και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Alpha.
Το ΣΤΑΡ, οι «μεμονωμένες περιπτώσεις» και … ο καραγκιόζης!  


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του International Hellenic Assosiation (IHA) σχετικά με την προπαγάνδα του σταθμού Σταρ του κ. Βαρδή Βαρδινογίαννη:

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ είναι ο μοναδικός ελληνικός σταθμός εθνικής εμβέλειας ο οποίος συνεχίζει ασταμάτητα, εδώ και χρόνια, να μεταδίδει μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι την τουρκική γλώσσα και την τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» με την μορφή τηλεοπτικής σειράς, έναντι άγνωστου ύψους «κερδών».

Τα κέρδη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ από την συνεχή μετάδοση τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι είναι βέβαια άγνωστα, αλλά οι πληθωρικές «εισπράξεις» μπορούν εύκολα να υπολογιστούν:

Εξασφάλιση 1.000 περίπου (ναι, χιλίων) επεισοδίων τουρκικής προπαγάνδας σε «ανταγωνιστικές τιμές» που προσφέρουν με επιδοτήσεις οι τούρκοι ισλαμιστές, σε συνδυασμό με έως σαράντα τρία διαφημιστικά μηνύματα ανά επεισόδιο (εκτός δεκαπενταύγουστου), προσφέρουν απλόχερα πλούσιες «εισπράξεις» στα ταμεία του καναλιού. Αν υπολογίσει κανείς χίλια επεισόδια επί των τιμών χρέωσης κάθε διαφημιστικού μηνύματος, εύκολα καταλήγει σε «εισπράξεις» μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την μετάδοση χιλίων περίπου επεισοδίων τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι!»

Και τώρα το ερώτημα που ανακύπτει για την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι: Πώς συμβιβάζεται η πραγματικά η αξιέπαινη καθ’ όλα φροντίδα της κ. Βαρδινογιάννη, συζύγου του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, για την θεραπεία του καρκίνου μικρών παιδιών και των άλλων δραστηριοτήτων της με το καρκίνωμα της προπαγάνδας με τις τουρκοσειρές του τηλεοπτικού σταρ, του συζύγου της, που μολύνουν με την προπαγάνδας του Ερντογάν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, μέσω του ψυχολογικού πολέμου που ασκεί με τις τουρκοσειρές για την μετατροπή των Ελλήνων σε Ραγιάδες, σε συνδυασμό με την επεκτατική και επιθετική πολιτική που ασκεί κατά της Ελλάδας, προκειμένου να πετύχει την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην μεγαλομανία του οποίου μπαίνει εμπόδιο η Ελλάδα, την οποία θέλει να υποτάξει ή διαλύσει.

Δυστυχώς τα τριάντα αργύρια, που σταύρωσαν τον Χριστό, συμβολικά σταυρώνουν μέσω των κερδών που αποκομίζονται ως άλλα τριάντα αργύρια από τις διαφημίσεις των τουρκοσειρών του Σταρ εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας, όπως γράφει σε ένα άρθρο του ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης, του οποίου την αναλυτική επιχειρηματολογία, εκτός του ανωτέρω αποσπάσματος επί του θέματος, μπορεί κανείς να διαβάσει, εφόσον θέλει εδώ: https://professors-phds.com/2020/08/24/28049/ 

Με εκτίμηση 

Δαμιανός Βασιλειάδης 

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας 
Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) 
Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ, έως την παραίτησή του τον Μάρτιο του 1977 
Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια