Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων μέσω Google;

Ο όρος “αναζήτηση εικόνων” είναι γνωστός σε όσους χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης. Σημαίνει ότι αναζητάτε μία εικόνα που σχετίζεται με ένα κείμενο που εισάγεται στη γραμμή αναζήτησης. Το Google Image search είναι μια από τις πιο χρησιμοποιημένες μηχανές αναζήτησης εικόνων που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Google
Όμως τι γίνεται αν θέλετε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες μιας εικόνας αναζητώντας εικόνα αντί για κείμενο; Ονομάζεται αντίστροφη αναζήτηση εικόνας και χρησιμοποιείται για να ανακαλύψετε την πραγματική προέλευση μιας εικόνας ή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν. Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνας χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τον εντοπισμό ψεύτικων εικόνων που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπως οι Google, TinEye, Yandex και Bing Visual Search, που παρέχουν δωρεάν υπηρεσία αντίστροφη αναζήτηση εικόνας.

Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων μέσω Google σε Desktop;
  1. Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Εισάγετε τη διεύθυνση URL images.google.com στη γραμμή αναζήτησης διευθύνσεων URL.
  3. Εισάγετε τη διεύθυνση URL της εικόνας που θέλετε να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση ή απλώς μεταφορτώστε την κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “Αναζήτηση με εικόνα“.
  4. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στη σελίδα προέλευσης της εικόνας, όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε από πού δημιουργήθηκε η εικόνα σας.
Πώς να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων σε smartphone;
  1. Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο smartphone σας και πατήστε στην επιλογή του ιστότοπου της επιφάνειας εργασίας
  2. Έπειτα εισάγετε τη διεύθυνση URL images.google.com στη γραμμή αναζήτησης διευθύνσεων URL.
  3. Εισάγετε τη διεύθυνση URL της εικόνας που θέλετε να βρείτε ή απλώς ανεβάστε την κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “Αναζήτηση με εικόνα“.
  4. Στη συνέχει θα ανακαλύψετε την προέλευση της εικόνας που αναζητήσατε. Θυμηθείτε ότι η χρήση της λειτουργίας Deskstop στο smartphone σας είναι απαραίτητη, καθώς η αντίστροφη αναζήτηση εικόνας λειτουργεί καλύτερα.

από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια