Τα σχολεία Haywood County δέχτηκαν επίθεση ransomware

Τα μαθήματα της δεύτερης ημέρας στα σχολεία Haywood County δεν θα πραγματοποιηθούν απομακρυσμένα – μόλις μια ημέρα πρόλαβε να λειτουργήσει το σύστημα απομακρυσμένης μάθησης. Μια ransomware επίθεση στους υπολογιστές του σχολικού συγκροτήματος έγινε η αιτία να κλείσουν τα σχολεία της περιοχής τη Δευτέρα – δηλαδή χθες.

Οι hackers θέλουν χρήματα για να δώσουν τα αρχεία πίσω. Η επίθεση στον κυβερνοχώρο είχε μεγάλο αντίκτυπο και οι ηγέτες των περιφερειών παλεύουν για να αποκαταστήσουν την κατάσταση.

ransomware Haywood County σχολεία


Η ransomware επίθεση ανακαλύφθηκε από το προσωπικό του σχολείου νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
«Χακαρίστηκε το σχολικό συγκρότημα και όλο αυτό μου φαίνεται πολύ γελοίο», είπε η Emma English, της οποίας τα τέσσερα εγγόνια φοιτούν στα σχολεία Haywood County.

«Τα εγγόνια μου είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες και όλο αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην  μόρφωση τους», είπε. «Είναι μια μεγάλη απογοήτευση και οι γονείς δυσκολεύονται αρκετά», είπε.

Ο επιθεωρητής Δρ. Bill Nolte είπε ότι το hack έκλεισε τα σχολεία και μετέτρεψε τη Δευτέρα σε μια άκρως περίεργη πρώτη ημέρα για μαθητές και καθηγητές. «Τα αρχεία μας έχουν κρυπτογραφηθεί», δήλωσε ο Nolte. Οι γονείς και το προσωπικό ενημερώθηκαν άμεσα για την επίθεση. Έχουμε αρκετά περίπλοκα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας»,  συνέχισε.

Οι hackers απαιτούν ένα άγνωστο χρηματικό ποσό για να απελευθερώσουν την πρόσβαση στα αρχεία των σχολικών συστημάτων.

Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει. «Στην έρευνα συμμετέχουν το FBI, ορισμένοι ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια και φυσικά το προσωπικό μας», δήλωσε ο Nolte.

Ο Nolte είπε ότι δεν είναι σαφές πού συνέβη η παραβίαση. Η εστίαση είναι στην επίλυση του προβλήματος.

«Θα καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο πιο γρήγορα μπορούμε», είπε. «Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει. Αυτό μπορεί να είναι σύντομα σε ορισμένες περιοχές και όχι τόσο γρήγορα σε άλλες.»

Θα υπάρξει επίσης άμεση ενημέρωση με τα ευρήματα της παραβίασης. Ο επιθεωρητής είναι πεπεισμένος ότι το σύστημα θα αποκατασταθεί. «Θα το ξεπεράσουμε. Έχουμε περάσει χειρότερα », είπε. «Ξέρω ότι το μόνο που θέλουν οι hackers είναι χρήματα. Αλλά αυτή είναι η χειρότερη δυνατή στιγμή καθώς βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας».

από secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια