Σύρτη: Αιφνιδιαστική αεροπορική επιδρομή του LNA - Κατέστρεψε τουρκικά συστήματα αεράμυνας


Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (10/8) ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) κατά την οποία καταστράφηκε ολοκληρωτικά τουρκικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Σε ένα μέτωπο το οποίο αφορά άμεσα την Ελλάδα της οποία το συμφέρον εάν δεν επικρατήσει ολοκληρωτικά ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ (κάτι πολύ απίθανο να συμβεί) τουλάχιστον να είναι ρεαλιστική η δημιουργία ενός ανατολικού λυβικού κράτους με το οποίο η Ελλάδα θα μπορεί να προχωρήσει σε συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και να αποκόψει την Άγκυρα από την Τρίπολη σε γεωπολιτικό πλαίσιο.

Ένα λιβυκό ανατολικό κράτος για να μπορεί να είναι βιώσιμο πρέπει να έχει υπό την κατοχή του τα πλούσια κοιτάσματα της Σύρτης.

Η επιδρομή έγινε ανάμεσα στην γέφυρα και στο κάστρο Al-Sdadda και είχε ως στόχο μια τουρκική πλατφόρμα αεράμυνας, ραντάρ και πύργο. Σύμφωνα με τον LNA η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς οι στόχοι καταστράφηκαν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην Al-Sadada, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευε την 14η Πύλη σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της στρατηγικής πόλης της Σύρτης.

Ορισμένοι ακτιβιστές του LNA ανέφεραν ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο τα πρόσφατα εγκατεστημένα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στο Al-Sadada, κάτι που είναι σημαντικό επειδή οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έχουν συγκεντρώσει τα στρατεύματά τους στην περιοχή για πιθανή επίθεση στη Σύρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα τις αναφορές αεροπορικών επιθέσεων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια