Τα τελευταία νέα από την εισβολή του ORUC REIS στην ελληνική υφαλοκρηπίδα... Η προδοσία αποκαλύπτεται δυστυχώς, από τα γαβγίσματα του Πολεμικού μας Ναυτικού...

Tο τουρκικό ΥΠΕΞ έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη ερευνών του Oruc Reis στο Καστελόριζο!

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε πρώτη φάση η Τουρκία προχωράει σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκεί που της φαίνεται πως είναι πιο εύκολο να το κάνει, δηλαδή στην περιοχή του Καστελόριζου. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη, στον οποίο απεικονίζεται η δραστηριότητα της υπεράκτιας έρευνας του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, το οποίο σύμφωνα με το Τουρκικό ΥΠΕΞ πλέει «εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας και στα σύνορα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Η Άγκυρα «αποφεύγει» τον 28ο μεσημβρινό, για έναν πολύ βασικό λόγο: Η Αίγυπτος έχει έννομα συμφέροντα μετά την απόκτηση και του υπόλοιπου «Ζορ» μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί το αιγυπτιακό Ναυτικό για να τα προστατέψει.

Αυτό η Άγκυρα θέλει να το αποφύγει. Δεν θέλει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τις ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας-Αιγύπτου γιατί ξέρει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.

Έτσι λοιπόν επιχειρεί στην περιοχή του Καστελόριζου γιατί την «νομιμοποίησε» η ίδια η Αθήνα για να το κάνει με την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ την οποία υπέγραψε με το Κάιρο.

Το Καστελόριζο έμεινε απ' έξω. Ούτε η Αίγυπτος και φυσικά ούτε ο νόμιμος ιδιοκτήτης, η Ελλάδα, ήθελαν να «εξοργιστεί» η Τουρκία.

Η Άγκυρα μέσω του χάρτη προαναγγέλλει έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή που οριοθετήθηκε πρόσφατα στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δίπλα την Κάρπαθο.

"Το Oruc Reis ξεκίνησε τη δραστηριότητα της υπεράκτιας έρευνας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα που δηλώθηκε στον ΟΗΕ. Στην Ελλάδα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση για αυτή τη δραστηριότητα", δήλωσε ο Cagatay Erciyes, ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Erciyes, με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει πως ότι η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα λόγω ενός ελληνικού νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων (3,86 τετραγωνικών μιλίων) με το όνομα Καστελόριζο που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα (1,24 μίλια) μακριά από την ηπειρωτική τουρκική χώρα και 580 χιλιόμετρα (360 μίλια) από το Ελληνική ηπειρωτική χώρα.

"Η Ελλάδα διεκδικεί 40.000 km2 θαλάσσιας περιοχής δικαιοδοσίας λόγω αυτού του μικρού νησιού και επιχειρεί να σταματήσει το Oruc Reis και να μπλοκάρει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο μαξιμαλιστικός ισχυρισμός δεν είναι συμβατός με το διεθνές δίκαιο. Είναι αντίθετο με την αρχή της ισότητας. 

Ωστόσο, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να σταματήσει τις νόμιμες υπεράκτιες δραστηριότητές της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και λογικό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο Erciyes πρόσθεσε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν από την Ελλάδα να σταματήσει τους άδικους και παράλογους ισχυρισμούς της. "Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία είναι εκείνη που δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή λόγω τέτοιων μαξιμαλιστικών ισχυρισμών", δήλωσε ο Erciyes.

Το Oruc Reis ήδη έχει ποντίσει καλώδια και πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Δείτε την ανάρτηση του Cagatay Erciyes ΕΔΩ 

Και την ανάρτηση του Aybet ΕΔΩ

πηγή

Εικόνα «μη κλιμάκωσης»: Η Αθήνα δεν δείχνει διάθεση ένοπλης απάντησης στην εισβολή του Oruc Reis

Γράφει ο Γεράσιμος Χουντάλας

Η ελληνική στρατιωτική κινητοποίηση στην εισβολή και «διακόρευση» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ερευνητικό Oruc Reis και του τουρκικού στολίσκου φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων, δεν φαίνεται να είναι ανάλογη με αυτή της 21ης του περασμένου Ιουλίου.

Το Oruc Reis, που ήδη έχει μπει 22 μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας, συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες και δύο βοηθητικά πλοία. Όλα έχουν αναπτυχθεί σε κοντινή απόσταση σε απόσταση περί των 30 μιλίων γύρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό

Πληροφορίες από το ελληνικό ΓΕΝ μιλάνε για δύο τουρκικά υποβρύχια κοντά στο Orus Reis και δύο άλλα κοντά στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης

Το τουρκικό Ναυτικό έχει αναπτύξει από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Στρογγύλης, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.

Ούτε επτά ελληνικά πολεμικά πλοία δεν βρίσκονται στην περιοχή.

Η προπαγανδιστική φωτογραφία

Το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέβασε στο Twitter προπαγανδιστικές φωτογραφίες με το Oruc Reis να πλέει συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Και λέμε προπαγανδιστικές γιατί απλά ήθελαν να δείξουν την δύναμη που το προστατεύει καθώς στην πραγματικότητα και αν βρίσκονταν σε αυτή την διάταξη απλά όχι δεν θα μπορούσε να απλώσει τα καλώδια ερευνών αλλά ούτε να λάβει ηχητικά σήματα.

Όπως αναφέρει το tweet, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Δείτε την ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ ΕΔΩ 

Καμία διάθεση ένοπλης απάντησης

Περιέργως η ελληνική πλευρά δεν δείχνει καμία διάθεση ένοπλης απάντησης στις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οχυρωμένη πίσω από τον -έωλο- ισχυρισμό ότι «Κάνουν πολύ θόρυβο τα πλοία γύρω του και δεν μπορεί να κάνει έρευνες»!

Φυσικά ο ηχοβολισμός που κάνει το Oruc Reis -και κάθε ερευνητικό της κατηγορίας- δεν έχει καμία σχέση, ούτε εμπλέκεται με τον... θόρυβο που κάνουν οι προπέλες των πλοίων.

Αν ήταν έτσι, θα έβαζαν cd με "heavy metal" μουσική στη διαπασών τα ελληνικά πλοία και θα είχε λυθεί το ζήτημα...

Το Oruc Reis ερευνά την γεωλογική σύσταση κάτω από τον βυθό με σεισμογραφική διαδικασία. Αν ήταν να μπερδεύονται με ήχους πλοίων σε απόσταση μερικών μιλίων δεν θα λειτουργούσε κανένα ερευνητικό πλοίο με ηχοβολιστικά.

Όμως αυτή θα είναι η διέξοδος της ελληνικής πλευρά στην παρούσα φάση, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένη η Αθήνα να κλιμακώσει και ούτε να υλοποιήσει τις «προειδοποιήσεις» προς την Άγκυρα, παρά την εμφάνιση με... στολή παραλλαγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ.Φλώρου στο Μαξίμου.

Γενικά η εικόνα είναι ότι το τουρκικό ερευνητικό «οχυρωμένο» από τα τουρκικά πολεμικά και κυρίως την αποφασιστικότητα της Άγκυρας θα κάνει αυτό που επιθυμεί η τουρκική πλευρά και η Αθήνα δεν θα προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο από τις «εκπομπές μηνυμάτων» μέχρι την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου.
Αφού έτσι ή αλλιώς «δεν κάνει έρευνες».

Το επόμενο ραντεβού θα είναι μάλλον με κάποιο τουρκικό γεωτρύπανο, όπου και πάλι θα διατρανωθεί «η αποφασιστικότητα υπεράσπισης της ελληνικής κυριαρχίας» μέχρι να γίνει η τρύπα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα... 

πηγή

Ο δόλιος ρόλος της Γερμανίας αποκαλύπτεται  

Με μία ανακοίνωση – πρόκληση πριν από λίγο το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας, αφού βεβαίως εκφράζει τις ανησυχίες του για τις κινήσεις της Τουρκίας, καταλήγει στο πρωτοφανές συμπέρασμα: Κάντε διμερή διάλογο και βρείτε τα μεταξύ σας!

Η στάση αυτή της Γερμανίας επιβεβαιώνει την φημολογία των προηγούμενων εβδομάδων για τον δόλιο ρόλο της απέναντι στην Ελλάδα, που στοίχισε ακόμα και την πολύτιμη ελληνογαλλική συμμαχία, αφού αποκαλύπτεται πλέον ότι αυτή είναι που θέλει να υποβαθμίσει ένα διεθνές θέμα διμερές!

Διότι η Γερμανία τεχνηέντως λησμονεί τον υποτιθέμενο ηγετικό της ρόλο στην Ευρωπαΐκή Ένωση, πετά στον κάλαθο των αχρήστων το διεθνές δίκαιο το οποίο προφανώς είναι και με το μέρος της Ελλάδας και καλεί τον θύτη με το θύμα «να τα βρούν μεταξύ τους«!

Ξεχνά η Γερμανία ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης. Ξεχνά η Γερμανία την ομόφωνη απόφαση στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, που ακυρώνει το μνημόνιο Τουρκίας – Σαράτζ. Διαγράφει η Γερμανία το Δίκαιο της Θάλασσας που και η ίδια έχει υπογράψει, και καλεί την Ελλάδα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον εισβολέα! Για να παραστήσει ίδια τον διαιτητή!

Αλλά κυρίως η Γερμανία που διψούσε για αίμα ελλήνων προκειμένου δήθεν να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες των μνγμονίων, ξεχνά το άρθρο 42 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιβάλλει την αμυντική συνδρομή όλων των κρατών, όταν ένα μέλος της απειλείται! Η Ελλάδα λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση δεν ζητά ούτε ελεημοσύνες ούτε διαιτησίες. Ζητά την τήρηση των υποχρεώσεων όλων των ευρωπαϊκών κρατών και κυρίως της Γερμανίας. Εκτός εάν η Ευρωπαΐκή Ένωση έχει διαλυθεί, επειδή η Γερμανία πουλάει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων στην Τουρκία. 

Newsbreak
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας...
Ο Φλώρος είναι ένα σκυλάκι που γαβγίζει...
Οι Τούρκοι βρίσκονται 22 μίλια εντός ελληνικής ΑΟΖ και πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα δικά μας πολεμικά πλοία τους ζητάνε απλά να αποχωρήσουν...

Αυτό το αίσχος του Μητσοτάκη μπορεί να συγκριθεί ΜΟΝΟ με Τσίπρα και Σημίτη...
Παρακαλάει ΝΑΤΟ, Γερμανία, Ε.Ε., ΗΠΑ κι όποιον άλλον υπάρχει, να μας σώσει από την τουρκική εισβολή...

Τι κάνετε κύριοι στρατιωτικοί;
Γιατί επιτρέπετε αυτό τον εξευτελισμό;
Δώστε τελεσίγραφο στους Τούρκους να τελειώνουμε...
Ή βγαίνετε ή σας κοπανάμε... 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια