Εκλεισε η συμφωνία για 18 Rafale μέχρι τις αρχές του 2022. (μια ευχάριστη είδηση...)

Απόσπασμα από ΕΔΩ 

Έξι καινούργια Rafale και 12 μεταχειρισμένα θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία από τα μέσα του 2021, μέχρι τις αρχές του 2022. Αυτά είναι τα ευχάριστα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη. Τα δυσάρεστα είναι ότι η ενδυνάμωση του Στόλου μας πάει πίσω 5 χρόνια τουλάχιστον και ότι η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία την οποία αναμέναμε με ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής-αμυντικής βοήθειας, δεν μας προκύπτει. Και γι΄ αυτό όπως έχουμε επισημάνει η ευθύνη είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό δική μας.

Ας δούμε τώρα τι είπε ο πρώτος Ελληνας πιλότος που δοκίμασε το Rafale.

Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας, ιπτάμενος ως πριν από έναν χρόνο με F-16 block 52, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό αναμετρήσεων στον αέρα με τουρκικά μαχητικά, είναι ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με RAFALE.

“Έχω πετάξει στην πίσω θέση ενός τέτοιου αεροσκάφους στην άσκηση “ΝΑΤΟ Tiger” το 2015, στο Ικόνιο της Τουρκίας και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι τις δυνατότητές του. Αποτελεί μία εξαιρετική πτητική πλατφόρμα, έχει εξαιρετική ευελιξία, εξαιρετική περίσσεια ισχύος.

Σε επίπεδο εξοπλισμού το Rafale διαθέτει τα πιο εξελιγμένα βλήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους στον κόσμο, τα Meteor* και SCALP. Το Meteor έχει εμβέλεια 100 χλμ σύμφωνα με τον κατασκευαστή του και αποτρέπει οποιαδήποτε πιθανότητα διαφυγής στον στόχο του. Αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Στην ουσία η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα αποτελεί παράγοντα, απλά στόχο για την ελληνική πολεμική αεροπορία.

*To βλήμα meteor θεωρείται “state of the art” όσον αφορά την κινηματική απόδοσή του. Έχει διπλάσια “no escape zone” από το ΑMRAAM, και μάλιστα είναι “throttable”, που σημαίνει ότι μπορεί να αυξομειώνει ταχύτητα. Σε συνεργασία με το link του αεροσκάφους μπορεί να εκτελέσει τις πιο περίπλοκες τροχιές. Με δυο λόγια, όποιος Τούρκος είναι απέναντι, απλά αποτελεί στόχο.

Με στοιχεία από newpost.gr
πηγή

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια